Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σαφίκ: Ο Μουμπάρακ βρίσκεται στο Σαρμ ελ-Σέιχ

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου μιλησε επίσης για την οικονομική κατάσταση της χώρας και υποσχέθηκε να πατάξει τη διαφθορά.

Η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα της αιγυπτιακής κυβέρνησης δήλωσε ο πρωθυπουργός Αχμεντ Σαφίκ, ο οποίος χαρακτήρισε “σταθερή”την κατάσταση της αιγυπτιακής οικονομίας.”Η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτής είναι να αποκαταστήσει την ασφάλεια και να διευκολύνει την καθημερινή ζωή του λαού”, τόνισε ο Σαφίκ σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο. “Η οικονομική μας κατάσταση είναι σταθερή. Εχουμε αρκετά αποθέματα για την προσεχή περίοδο και τα πράγματα είναι καλά, πολύ καλά”.
 
Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός προειδοποίησε ωστόσο ότι εάν η αστάθεια συνεχιστεί “ίσως παρουσιαστούν κάποια εμπόδια και πιθανό να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις” ενώ υποσχέθηκε να πατάξει τη διαφθορά.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο έκπτωτος αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ βρίσκεται στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Σαρμ ελ-Σέιχ.”Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο (πρώην) πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ βρίσκεται στο Σαρμ ελ-Σέιχ”, τόνισε. Εκπρόσωπος της αιγυπτιακής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν υπήρξε αίτημα για πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Μουμπάρακ στο εξωτερικό, αλλά “εάν υπάρξει ανάγκη, αυτό θα γίνει”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε