Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σάλος από τις δηλώσεις δημάρχου για εκτέλεση των αστέγων

”Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να πυροβολούμε τους αστέγους και δεν έχουμε τα νομικά μέσα για να το επιτύχουμε” ήταν επακριβώς τα λόγια του δημάρχου με τα οποία απάντησε σε ερώτηση βουλευτών για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
 

Πρόκειται για τον Ανατόλι Μιχάλεφ, δήμαρχος της Τσίτα, μίας ρωσικής πόλης με 300.000 κατοίκους, και η οποία αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τους αστέγους.
 
Σε όσους αντέδρασαν στα λόγια του ο δήμαρχος-μεγαλοστέλεχος του κόμματος Ενωμένη Ρωσία του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν δικαιολογήθηκε πως ήταν ένα αστείο.Πρόσθεσε όμως πως : ”αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι διάγουν έναν ακοινώνητο βίο και δεν πληρώνουν ούτε ένα ρούβλι για την ανάπτυξη του κράτους, χρησιμοποιούν συχνά τα ίδια κοινωνικά αγαθά με τους άλλους κατοίκους. Τα νοσοκομεία γεμίζουν με αστέγους και η νοσηλεία τους κοστίζει πανάκριβα”.
 
Στην Τσίτα, που η θερμοκρασία τον χειμώνα πέφτει στους -30 βαθμούς Κελσίου, οι άστεγοι ανέρχονται στους 3.000, ενώ το μοναδικό κέντρο υποδοχής τους διαθέτει μόλις 120 θέσεις.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε