Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σάλος στη Δανία – Η πρεσβεία των ΗΠΑ παρακολουθούσε τους πολίτες

ΦΩΤΟ REUTERS

Νέα αποκάλυψη για την πρακτική των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στο εξωτερικό. Μετά τη Νορβηγία και στη Δανία υπάρχουν καταγγελίες για παράνομη παρακολούθηση πολιτών.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κοπεγχάγη παρακολουθούσε παράνομα τους ανθρώπους που κινούνταν γύρω από το κτίριό της στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός TV2, δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη μιας παρόμοιας υπόθεσης στη Νορβηγία.

Μία ομάδα τουλάχιστον 14 ατόμων που έχουν σχέση με τη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ, επόπτευε την περιοχή γύρω από την πρεσβεία 24 ώρες το 24ωρο, δήλωσε στο TV2, ένας άνδρας, ο οποίος παρουσιάστηκε ως πρώην μέλος αυτής της ομάδας, χωρίς όμως να αποκαλύψει το όνομά του.

Δεν διευκρινίστηκε αν η παρακολούθηση αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η μονάδα είχε δημιουργήσει φακέλους για τους κατοίκους της Κοπεγχάγης και παρακολουθούσε ειδικά άτομα που θεωρούσε “ύποπτα” στην περιοχή της πρεσβείας, ανέφερε η ίδια πηγή.

Η αμερικανική πρεσβεία αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς. Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους δράσεις είναι παράνομες στη Δανία, εάν προηγουμένως δεν έχουν εγκριθεί από τις εθνικές αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε