Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σάλος στη Γαλλία για τα χρήματα στο Σαρκοζί από την κληρονομο της L’ Oreal

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

150.000 ευρώ έλαβε για την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος της Γαλλίας το 2007 από τη χρυσή κληρονόμο της L’ Oreal. «Δεν υπάρχει τίποτα πραγματικό» δηλώνει ο Γάλλος πρόεδρος.

Σύμφωνα με ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediapart, ο Νικολά Σαρκοζί έλαβε τα 150.00 ευρώ σε ρευστό και μάλιστα ότι τα έδωσε η πρώην λογίστρια της κληρονόμου της L’ Oreal στον ίδιο τον σημερινό υπουργό εργασίας Ερικ Βερτ.

Μιλώντας για το θέμα στο περιθώριο συζήτησης για την ιατρική περίθαλψη, ο πρόεδρος της Γαλλίας κατήγγειλε πως τα όσα του αποδίδονται είναι «συκοφαντία που δεν έχει παρά μόνον ένα στόχο, να κηλιδώσει χωρίς να υπάρχει τίποτε πραγματικό».

«Πολύ θα ήθελα η χώρα να παθιάζεται με τα μεγάλα προβλήματα που είναι η υγεία, η οργάνωση της υγείας, οι συντάξεις, πώς θα δημιουργήσουμε την ανάπτυξη, αντί να ενθουσιάζεται με την πρώτη φρίκη, τη συκοφαντία που δεν έχει παρά μόνον ένα στόχο, να κηλιδώσει χωρίς να υπάρχει τίποτε πραγματικό», είπε χαρακτηριστικά ο Νικολά Σαρκοζί.

Στην παρέμβασή του, ο γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι στη σημερινή εποχή «ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το πρόσωπο που δημιουργεί σκάνδαλο απ’ ό,τι για το πρόσωπο που θεραπεύει, για το πρόσωπο που εργάζεται, για το πρόσωπο που οικοδομεί».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, μίλησε για «κυνήγι μαγισσών» και «συστηματική επιχείρηση αποσταθεροποίησης».

Πάντως, όταν ο υπουργός εργασίας ρωτήθηκε αν έλαβε χρήματα εκείνος για λογαριασμό του προέδρου αν και διέψευσε … παρέπεμψε στον υπεύθυνο οικονομικών της προεκλογικής καμπάνια.

“Αυτό στερείται βάσης, αλλά πρέπει να το ελέγξετε με τον υπεύθυνο των οικονομικών της προεκλογικής εκστρατείας”, είπε ο Βέρτ.

Ο γαλλικός νόμος δεν επιτρέπει ποσά άνω των 4.600 από ιδιώτες για χρηματοδότηση των κομμάτων, ενώ οι προσφορές σε ρευστό απαγορεύεται να είναι μεγαλύτερες από 150 ευρώ.

Στην προκειμένη περίπτωση το ρευστό είναι… τρια μηδενικά παραπάνω απ’ το επιτρεπτό και λέγεται ότι επρόκειτο για δώρο της χρυσής κληρονόμου προς τον Γάλλο πρόεδρο καθώς η Κυβέρνηση είχε κάνει τα… στραβά μάτια σε υπόθεση φοροδιαφυγής της.

Πρόκειται για την τη σοβαρότερη πολιτική κρίση από την αρχή της θητείας του Νικολά Σαρκοζί το 2007. Οι τελευταίες αποκαλύψεις εντάσσονται σε μια σειρά πολεμικών που εδώ και πολλές εβδομάδες υπονομεύουν τη γαλλική κυβέρνηση και θίγουν πλέον απ’ ευθείας τον πρόεδρο. Την Κυριακή, μάλιστα, οδήγησαν ήδη στην παραίτηση δύο υφυπουργών.


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε