Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σαουδική Αραβία: Απέλασαν τρεις άντρες που εργάζονταν στο προξενείο της Συρίας

Σαουδική Αραβία: Απέλασαν τρεις άντρες που εργάζονταν στο προξενείο της Συρίας

Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, το συντηρητικό ισλαμικό βασίλειο, όπου αυτή την εβδομάδα διεξάγεται το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στη Μέκκα, έκλεισε τον Μάρτιο την πρεσβεία του στη Δαμασκό.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε την Πέμπτη ότι απέλασε τρεις άντρες που εργάζονταν στο προξενείο της Συρίας στην πόλη Τζέντα, κάτι που υποδηλώνει την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, καθώς -όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς- το Ριάντ υποστηρίζει τους αντάρτες οι οποίοι αντιτίθενται στην κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ-Άσαντ στη Δαμασκό.
 
“Αυτό το βήμα έγινε με βάση το δημόσιο συμφέρον, καθώς η συμπεριφορά τους ήταν ασύμβατη με τα καθήκοντα που σχετίζονται με την εργασία τους στο προξενείο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή το Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να δοθούν όμως περαιτέρω πληροφορίες.
 
Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, το συντηρητικό ισλαμικό βασίλειο, όπου αυτή την εβδομάδα διεξάγεται το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στη Μέκκα, έκλεισε τον Μάρτιο την πρεσβεία του στη Δαμασκό. Το Ριάντ έχει οδηγήσει αραβικές προσπάθειες για την απομόνωση της κυβέρνησης Άσαντ, καταδικάζοντας τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης του Αυγούστου του 2011.
 
Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, η Σαουδική Αραβία έχει υποστηρίξει τους αντάρτες με χρήματα και επιμελητεία, ενώ έχει προτρέψει τους επαναστάτες να οπλοφορούν. Από την πλευρά τους οι κυβέρνησεις της Συρίας και του Ιράν κατηγόρησαν το βασίλειο και άλλα κράτη σουνιτών στην περιοχή, ότι ενθαρρύνουν, με την υποστήριξή τους, τη δημιουργία περαιτέρω εντάσεων και συγκρούσεων.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε