Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σάρκα και οστά παίρνουν τα θύματα του μακελάρη – Ποιά είναι

Tέσσερα από τα θύματα που έχουν αναγνωριστεί. Από τα δεξιά προς τα αριστερά Hanne Kristine Fridtun, Tore Eikeland, Hanne Lovile και Rafal Yasin

Μέσα απο την θλιβερή διαδικασία αναγνώρισης ονοματα ανθρώπων γνωστών στη νορβηγική κοινή γνώμη αλλά και ιστορίες που συγκλονίζουν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

‘Εως την Πέμπτη θα έχουν αναγνωριστεί όλα τα θύματα του 32χρονου που μάτωσε μια ολόκληρη χώρα και την βύθισε στο πένθος σκοτώνοντας νέους ανθρώπους.

Ενα από τα θύματα του Μπρέϊβικ ο 51 ετών Τρόντ Μπερντσεν, ετεροθαλής αδερφός της Πριγκιπισσας Μέτε – Μάριτ.
‘Ηταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έσωσε τον 10χρονο γιο του πριν πλησιάσει ο μακελάρης, αλλά έγινε ένα από τα πρώτα θύματά του.

Η Γκουναρ Λινακερ 23 ετών, η μητέρα 2 παιδιών Μόνικα Μποσει και ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος πολιτικός Τόρε Εϊκλαντ 21 ετών.

Ο Εϊκλαντ ήταν ο ηγέτης της νεολαίας των Εργατικών στην επαρχία Χορνταλαντ στη δυτική Νορβηγία. Ο δήμαρχος της πόλης του μίλησε για ένα από τους πιο αξιοπρεπείς και ταλαντούχους νέους που γνώρισε στη ζωή του.

Η Χανε Κρτιστιν Φριντουν, 20 ετών, είναι στην λίστα των αγνοουμένων. Περίπου στις 6 το απόγευμα τηλεφώνησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και είπε οτι κρύβεται από τον μακελάρη μαζί με άλλα 20 άτομα. Πιστεύεται οτι προσπάθησε μάταια να φύγει κολυμπώντας από το νησί…

Ο Ισμαήλ Χάτζι Αχμεντ επίσης 20 ετών ήταν ένας νεαρός ταλαντούχος χορευτής ο οποίος είχε πάρει μέρος στο νορβηγικό XFactor.

Ο πατέρας του, Ρόαλντ Λινάκερ, είπε ότι επικοινώνησε με τον γιο του -τον «μεγάλο αρκούδο» όπως τον αποκαλούσε η οικογένειά του- τη στιγμή που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

«Επικοινωνήσαμε και το τελευταίο πράγμα που άκουσα ήταν: ‘Μπαμπά, μπαμπά μας πυροβολούν, πρέπει να σε αφήσω’. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο, το αγόρι μου πέθανε. Δεν θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ. Ο Γκούναρ ήταν μεγάλος σαν αρκούδος και είχε τόσα να δώσει όσα το μέγεθός του», δήλωσε.

Ο 14χρονος Γιοχάνες Μπούο από τη νότια Νορβηγία, αγνοείται. Ένα μήνυμα στο λογαριασμό του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook γράφει: «Αγαπητέ Γιον! Αυτό που συνέβη είναι εξωπραγματικό. Είσαι ένα απίστευτα δυνατό άτομο… Όλοι ελπίζουμε απεγνωσμένα να επιστρέψεις στο σπίτι σώος και αβλαβής. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε για εσένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνος του έδρασε ο μακελάρης – Ετσι κάνουν οι μαζικοί δολοφόνοι, λέει η αστυνομία

Ποιος είναι ο Έλληνας σύνδεσμος του μακελάρη της Νορβηγίας;

Η ακροδεξιά και η Ευρώπη μετά τον μακελάρη

Δεν ήταν μόνος ο μακελάρης της Νορβηγίας – «Ήθελα να σώσω την χώρα από τους μουσουλμάνους” είπε στους δικαστές

Συγκλονίζει ο πατέρας του μακελάρη: «Καλύτερα να είχε αυτοκτονήσει!»

Αναθεώρησαν τον απολογισμό του μακελειού: 76 για την ώρα οι νεκροί της Νορβηγίας

 

“Διάγγελμα” στους Νορβηγούς θέλει να κάνει ο μακελάρης! – Σκότωνε έναν άνθρωπο το λεπτό! – Επι 90 λεπτά θέριζε ζωές

Νορβηγική αστυνομία: «Δεν αργήσαμε να αντιδράσουμε!»

Καλοαναθρεμμένο παιδί της μαμάς ο 32χρονος μακελάρης!

Παραληρεί στο μανιφέστο του ο μακελάρης- Σήμερα οδηγείται ενώπιον του δικαστή

Η ωμή ομολογία του μακελάρη: «απαραίτητες οι επιθέσεις» – Τι είπε στην απολογία του

Ο πατέρας του μακελάρη εξομολογείται: «Τα έμαθα από τις εφημερίδες»

Γράμματα, κεριά, λουλούδια και οδύνη για τα θύματα της τυφλής βίας στη Νορβηγία – Αγωνία για τέσσερις νεαρούς που αγνοούνται

Ανείπωτη τραγωδία στη Νορβηγία – 98 oι νεκροί – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο απο τη στιγμή του μακελειού

‘Ετσι τίναξε στον αέρα το ‘Οσλο! – 6 τόνοι λιπασμάτων σε εταιρεία βιτρίνα

Ο παράδεισος που έγινε κόλαση – Ο 32χρονος «θέριζε» ζωές επί δυο ώρες!


Η πιο αιματηρή επίθεση σε νορβηγικό έδαφος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – «Θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε ο ένοπλος στην Οτόγια

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού της Νορβηγίας

Οπλισμένος στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νορβηγός πρωθυπουργός

Αναβολή λόγω της τραγωδίας!

Τρόμος και χάος στη Νορβηγία – Μία έκρηξη και ένας που άρχισε να πυροβολεί έστειλαν στο θάνατο πάνω από 16 άτομα- Στους δρόμους ο στρατός

Οι χειρότερες επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Σκανδιναβικές χώρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε