Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σαρκοζί:” Δολοφονία” ο θάνατος των δύο δημοσιογράφων στη Συρία

“Αυτοί που το έκαναν αυτό οφείλουν να λογοδοτήσουν”, είπε ο γάλλος πρόεδρος.

“Δολοφονία” χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί το θάνατο των δύο δημοσιογράφων, της Αμερικανίδας Μαρί Κόλβιν και του Γάλλου Ρεμί Οσλίκ, στη Συρία από το βομβαρδισμό της πόλης Χομς, ενώ στο ίδιο πνεύμα και η μητέρα της Κόλβιν δήλωσε ότι η κόρη της “δολοφονήθηκε”.

“Χάρη στην παγκοσμιοποίηση, δεν μπορεί πλέον κανείς να δολοφονεί και αυτό να αποσιωπάται”, σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος. “Είδα τις εικόνες (…) υπάρχει μια θέληση να βομβαρδιστεί ένα μέρος μιας και εκεί βρίσκονται δημοσιογράφοι”, συνέχισε.

Την Τετάρτη, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ δήλωσε ότι η Γαλλία θεωρεί υπεύθυνο για το θάνατο των δύο δημοσιογράφων το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. “Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασης, το καθεστώς της Δαμασκού μας οφείλει μια απάντηση και θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του”, σημείωσε.

Την ίδια ώρα και η Ρόζμαρι Κόλβιν, μητέρα της Αμερικανίδας δημοσιογράφου, δήλωσε ότι η κόρη της “δολοφονήθηκε” από τις συριακές αρχές.

Νωρίτερα σήμερα το συριακό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε “τις δηλώσεις που αποδίδουν στη Συρία την ευθύνη για το θάνατο των δημοσιογράφων, οι οποίοι διείσδυσαν στο έδαφός της με δική τους ευθύνη”.

Διαβάστε

Συρία: Δύο δυτικοί βετεράνοι δημοσιογράφοι νεκροί

Συρία: Δε φταίμε εμείς, οι δημοσιογράφοι ήρθαν με δική τους ευθύνη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε