Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σαρκοζί: Λάθος η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη

ΦΩΤΟ REUTERS

Από την Άνγκελα Μέρκελ το περιμέναμε, από τον Νικολά Σαρκοζί ποτέ! Σε διάγγελμά του, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε μεν την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα, αλλά έκρινε λάθος την είσοδο της χώρας μας στην ευρωζώνη!

“Ήταν λάθος, επειδή η Ελλάδα εντάχθηκε με στοιχεία που ήταν ανακριβή (…) δεν ήταν έτοιμη”, είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι η χώρα αυτή “μπορεί να σωθεί χάρη στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε ότι παραμένει “σκεπτικός” απέναντι στον τωρινό διαχωρισμό των ταμιευτηρίων απο τις ιδιωτικές τράπεζες. “Ενα ταμιευτήριο διαθέτει μια μικρή σε οικονομική δύναμη πελατεία, με μικρές καταθέσεις, βάσει αμφοτέρων δανειοδοτεί. Γιατί, λοιπόν, να διαχωρίζεται από τις ιδιωτικές τράπεζες, που αναλαμβάνουν μεγάλους οικονομικούς κινδύνους;”

Συγχρόνως, ο Γάλλος πρόεδρος ανήγγειλε την “προσεχή συνάντηση” του διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ, με το σύνολο των τραπεζιτών της Γαλλίας.

Αποκάλυψε, μάλιστα, εκ των προτέρων με την ευκαιρία αυτήν ότι, “στο ζήτημα με τα μπόνους και τις υπερβολικές αμοιβές στον τραπεζικό τομέα θα γίνει μια νεα κυβερνητική ρύθμιση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν η διαπραγμάτευση έφτασε στα όριά της – Σαρκοζί προς Νταλάρα: ποιος είσαι;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε