Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σαρκοζί: «Υποψήφιος γιατί… ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει»

Δεν το είπε μόνο αλλά το

Θα μπορούσε να πει ότι δε θα γίνει Σκετίνο. Αλλά δεν το είπε. Είπε απλά ότι θα είναι υποψήφιος για μια δεύτερη θητεία στα Ηλύσια Πεδία, γιατί εν μέσω θύελλας δεν μπορεί να εγκαταλείψει το πόστο του.

Την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ μιλούσε στη Ρουέν, ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωνε επισήμως την υποψηφιότητα του στις προεδρικές εκλογές μέσω του κεντρικού δελτίου του (ιδιωτικού) τηλεοπτικού σταθμού TF1.

«Ναι, είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος. Χαρακτήρισε την απόφασή του «σοβαρή και όχι αυτόματη» και «δικαιολογώντας» την απόφασή του να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, είπε ότι δε μπορεί να εγκαταλείψει το πλοίο εν μέσω… κρίσης (στην ευρωζώνη).
"Τι άλλο θέλω να πω, τι άλλο θέλω πω"
Για να γίνει πιο συμπαθής, μήπως και «τσιμπήσει» κάτι στις δημοσκοπήσεις, ο «Σαρκό» δε δίστασε να κάνει την αυτοκριτική του. Και παραδέχτηκε ότι δεν είναι τέλειος και μοιραία στα πέντε χρόνια της θητείας του, δεν κατάφερε να πετύχει σε όλα. «Δεν γνωρίζω όμως κανέναν που να πέτυχε σε όλα», είπε.

Όσο για τη γραμμή που θα ακολουθήσει στην προεκλογική του εκστρατεία; «Θα θέσω τα σωστά ερωτήματα και θα προβάλλω δυνατές ιδέες και θα πω στους Γάλλους “επιλέξετε τώρα”» ήταν η απάντησή του, ενώ υποσχέθηκε ότι θα δώσει έμφαση στην οικονομία και στην καταπολέμηση της ανεργίας, που πια έχει φτάσει στη Γαλλία το 9,3%.
"Αυτό για το πλοίο το είπα, τι άλλο ήθελα να πω..."
«Κεντρική ιδέα του προγράμματός μου είναι να δώσω την εξουσία πίσω στο γαλλικό λαό, μέσω δημοψηφισμάτων» πρόσθεσε ο Σαρκοζί, που ισχυρίστηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προώθησε κατά τη διάρκεια της θητείας του έχουν αρχίσει να αποδίδουν.
"Εντάξει, είπαμε, δεν είμαι τέλειος, αλλά σας μην είναι και σταβά η γραβάτα"
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Φρανσουά Ολάντα προηγείται κατά 5,8% του Νικολά Σαρκοζί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου. Ο δεύτερο γύρος θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε