Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Σάρωσαν 12 πόλεις οι καμικάζι – 44 νεκροί, πάνω από 200 τραυματίες

Στόχος σιίτες μουσουλμάνοι του Ιράκ. 16 βομβιστές χτύπησαν στην Βαγδάτη, το Κιρκούκ, τη Χίλα και στην Κερμπάλα. Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στις πόλεις Μπαΐτζι, Σαμάρα, Ντακούκ, Ντουλουίγια, Λατιφίγια, Ράμαντι, Μαχμουντίγια και Τουζ Χουρμάτο.

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίσθηκαν σε 16 βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σήμερα σε 12 πόλεις του Ιράκ, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενόψει της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βαγδάτη την προσεχή εβδομάδα.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο, το οποίο είχε στόχο αστυνομική περίπολο στη Μαχμουντίγια του νοτίου Ιράκ, εξερράγη, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας δώδεκα, ενώ κατά την έκρηξη ενός ακόμα παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον κυβερνήτη της επαρχίας Άνμπαρ σκοτώθηκε ένας εκ των φρουρών της ασφάλειάς του και τραυματίσθηκαν οχτώ άνθρωποι.

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στην ιερή σιιτική πόλη Κερμπάλα, του νοτίου Ιράκ, όπου σε διπλή βομβιστική επίθεση σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 48.

Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στη Βαγδάτη και στις πόλεις Κιρκούκ, Μπαΐτζι, Σαμάρα, Τουζ Χουμάρτο, Ντακούκ και Ντιλουίφια στο βόρειο Ιράκ, στη Ράμαντι (δυτικά) και στις πόλεις Χίλα, Λατίφια και Μαχμουντίγια (νότια). Η αστυνομία εξουδετέρωσε βόμβες στη Μπακούμπα και τη Φαλούτζα.

Στόχος των περισσοτέρων εκ των επιθέσεων ήταν φυλάκια και περίπολοι της αστυνομίας.

Η σημερινή ήταν η αιματηρότερη ημέρα στο Ιράκ σε διάστημα περίπου ενός μήνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε