Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

SAS κομάντος στο πλευρό των λίβυων εξεγερμένων

SAS κομάντος στο πλευρό των λίβυων εξεγερμένων
Βετεράνοι των βρετανικών ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στη Μιζουράτα στο πλευρό των λίβυων εξεγερμένων.

Βετεράνοι των βρετανικών ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι εργάζονται για ιδιωτικές εταιρείας ασφαλείας, βρίσκονται στη Μιζουράτα στη δυτική Λιβύη και συμβουλεύουν τους λίβυους εξεγερμένους, ενώ προσφέρουν και πληροφορίες στο ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
 
Πρώην μέλη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων (SAS) προσφέρουν στη διοίκηση του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας πληροφορίες για την τοποθεσία και τις κινήσεις των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, όπως δήλωσαν βρετανικές στρατιωτικές πηγές στην εφημερίδα.
 
Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, πρώην στρατιωτικοί βρίσκονται στη Λιβύη με τη συγκατάθεση της Βρετανίας, της Γαλλία και άλλων χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ενώ οι δυνάμεις του συνασπισμού τους έχουν προσφέρει μη επιθετικό εξοπλισμό.
 
Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας διέψευσε ότι αυτοί οι πρώην στρατιωτικοί πληρώνονται από τη βρετανική κυβέρνηση και επέμεινε ότι δεν διαθέτει μάχιμα στρατεύματα στο έδαφος της Λιβύης.
 
Οι σύμβουλοι αυτοί μπορεί να πληρώνονται από τις αραβικές χώρες και κυρίως από το Κατάρ, επισημαίνει η Guardian.
 
Η αποκάλυψη της παρουσίας αυτών των ανδρών στο έδαφος της Λιβύης έρχεται μία ημέρα μετά τη μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα εικόνων που δείχνουν έξι ένοπλους Δυτικούς να συνομιλούν με τους εξεγερμένους στο λιμάνι της Μιζουράτας.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε