Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Σε 20 μήνες εκλογές στη Λιβύη”

“Σε 20 μήνες εκλογές στη Λιβύη”

Σε περίπου οκτώ μήνες θα εκλεγεί Συντακτική Συνέλευση στη Λιβύη και οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν μέσα σε είκοσι μήνες από σήμερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

“Καθορίσαμε ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για μια μεταβατική περίοδο 20 μηνών”, διευκρίνισε ο ίδιος μιλώντας στο BBC και αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες του εκλογικού χρονοδιαγράμματος στη Λιβύη.

“Σε διάρκεια οκτώ μηνών το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο θα διοικεί την Λιβύη πριν ο λαός εκλέξει τη (συντακτική) Συνέλευση” και μετά από άλλους 12 μήνες θα οργανωθούν εκλογές, πρόσθεσε ο αλ-Γκαμάτι.

“Έχουμε λοιπόν οκτώ μήνες και ένα χρόνο πριν από τις τελικές εκλογές, προεδρικές και βουλευτικές. Και με λίγη τύχη, μετά από περίπου 20 μήνες, ο λιβυκός λαός θα έχει εκλέξει τους ηγέτες που επιθυμεί”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Για τον αλ-Γκαμάτι “η διαδικασία μετάβασης έχει αρχίσει”, ακόμα και αν οι συγκρούσεις συνεχίζονται ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και στις δυνάμεις του Καντάφι.

“Αν η Τρίπολη αποκτήσει σταθερότητα και σιγουριά–αυτό που σχεδόν συμβαίνει τώρα–και συμβεί το ίδιο και στις άλλες πόλεις, οι Λίβυοι θα μπορούν να αρχίζουν την διαδικασία μετάβασης”, πρόσθεσε.

Ο συνταγματάρχης Καντάφι “κρύβεται, είναι απομονωμένος”, είπε ακόμα ο αλ-Γκαμάτι και κατέληξε: “είναι μόνο ζήτημα χρόνου η σύλληψή του, εκτός αν αντισταθεί και σκοτωθεί”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε