Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία από σήμερα

REUTERS
Προβλήματα στις μεταφορές σε όλη την χώρα αλλά και σε πτήσεις στα γαλλικά αεροδρόμια. Στους δρόμους οι Γάλλοι κατά των σχεδίων της κυβέρνησης Σαρκοζί.
 

Προβλήματα στις μεταφορές εμφανίζονται από χθες το βράδυ στη Γαλλία καθώς χιλιάδες υπάλληλοι έχουν κατέβει αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης Σαρκοζί να αυξήσει τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση.
 
Το χορό των κινητοποιήσεων θα ανοίξουν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους.
 
Πολλές από ταχείες γραμμές Intercity και ο προαστιακός στο Παρίσι (RATP) διακόπηκαν από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος). Ωστόσο, η γραμμή για τη Βρετανία θα κυκλοφορεί κανονικά όπως και άλλες διεθνείς γραμμές.
 
Οι γραμμές μικρών και μέσων αποστάσεων της Air France επίσης θα επηρεαστούν και θα περιοριστούν στο 50% του κανονικού από το αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι και κατά 90% από το Σαρλ ντε Γκολ.
 
Επιπλέον, κλειστά θα μείνουν σήμερα πολλά σχολεία.
 
Οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον 24 ώρες και συμπίπτουν με τη παρουσίαση από την κυβέρνηση του νέου νόμου για τις συντάξεις. Νέα απόφαση θα λάβουν την Τετάρτη.
 
Οι διοργανωτές των απεργιακών κινητοποιήσεων αναφέρουν στο Reuters ότι προσδοκούν να κινητοποιήσουν περί τα δύο εκατομμύρια εργαζόμενους.
 
Η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί σχεδιάζει να αυξήσει το όριο της πρόωρης συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη και για τα δύο φύλα και την ηλικία της κανονικής συνταξιοδότησης από τα 65 στα έτη. Αν και δηλώνει ότι μπορεί να συζητήσει τροποποιήσεις, δεν σκοπεύει να αλλάξει τα όρια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε