Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε απολύσεις προχωράει η εταιρία πληροφορικής HP

Ακόμη και οι εταιρείες πληροφορικής προχωρούν σε απολύσεις. Αναλυτές χαρακτήρισαν ειρωνική τη απόφαση της HP να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις.
Η εταιρία πληροφορικής Hewlett Packard απολύει 525 εργαζόμενους από το τμήμα webOS, το οποίο σχεδιάζει να κλείσει στο πλαίσιο μιας εταιρικής αναδιοργάνωσης, ανέφερε χθες ένα εξειδικευμένο στην τεχνολογία πόρταλ στον ιστότοπο της εφημερίδας The Wall Street Journal.
 
Εκπρόσωπος της εταιρίας είπε ότι «η HP θα διακόψει την ανάπτυξη των συσκευών webOS το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2011, το οποίο τελειώνει την 31η Οκτωβρίου 2011. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, το webOS Global Business Unit υφίσταται μια μείωση του προσωπικού του».
 
Η εταιρία, μεγαλύτερη κατασκευάστρια υπολογιστών παγκοσμίως, προσπαθεί να βελτιώσει τη θέση της στο πεδίο του λογισμικού για επιχειρήσεις.
 
Η HP είχε εξαγοράσει το webOS από την εταιρία Palm έναντι 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων πέρυσι, ελπίζοντας ότι το λογισμικό αυτό θα της επέτρεπε να ανταγωνιστεί την Apple και την Google στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα των ταμπλετών και των smartphones.
 
Αναλυτές χαρακτήρισαν ειρωνικό το γεγονός ότι η απόφαση της Χιούλετ Πάκαρντ να καταργήσει το τμήμα webOS οδήγησε σε μαζικές πωλήσεις του πιο γνωστού προϊόντος του, της ταμπλέτας TouchPad, καθώς οι αμερικανικές αλυσίδες λιανικής έριξαν την τιμή της από τα 399 δολάρια στα 99 δολάρια.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε