Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε έκθεση πανάκριβα κοσμήματα από τον Τιτανικό

Σε έκθεση πανάκριβα κοσμήματα από τον Τιτανικό

Από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, κοσμήματα που βρέθηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού θα εκτίθενται, αρχικά στην Ατλάντα.

Πρόκειται για 15 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων μενταγιόν, δακτυλίδια και ένα ρολόι τσέπης, τα οποία θα παρουσιαστούν σε έκθεση από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου στην Ατλάντα και στη συνέχεια σε άλλες εκθέσεις στο Ορλάντο και το Λας Βέγκας μέχρι τον προσεχή Μάιο, ανακοίνωσε η εταιρεία που εδρεύει στην Ατλάντα, Premier Exhibitions.

Τα κοσμήματα περιλαμβάνουν διαμάντια, ζαφείρια και μαργαριτάρια, δήλωσε η αντιπρόεδρος της συλλογής της εταιρείας RMS Titanic Inc., θυγατρικής της Premier Exhibitions, Αλεξάντρα Κλινγκελχόφερ.

Πολλά από τα κοσμήματα, που ανακαλύφθηκαν στο ναυάγιο το 1987, βρέθηκαν μέσα σε μια δερμάτινη τσάντα, η οποία μάλλον βρισκόταν υπό την επίβλεψη υπαλλήλου του Τιτανικού που ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη των χρημάτων και άλλων αντικειμένων αξίας, είπε η ίδια. Ο άνθρωπος αυτός πιθανόν να αφαίρεσε τα κοσμήματα από το χρηματοκιβώτιο την ώρα που βυθιζόταν το πλοίο και να τα τοποθέτησε σε δερμάτινες τσάντες ώστε να επιστραφούν στους κατόχους τους μετά τη διάσωσή τους, πρόσθεσε.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε στις 15 Απριλίου του 1912, μετά την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε