Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σε “ελέυθερη πτώση” η δημοτικότητα του Ολάντ

Σε “ελέυθερη πτώση” η δημοτικότητα του Ολάντ

Το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μειώθηκε στο 37% το Φεβρουάριο καθώς η απαισιοδοξία για την οικονομία υπερέβη την ικανοποίηση για τη στρατιωτική επέμβαση εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στο Μαλί, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η έρευνα του IFOP που δημοσίευσε η εφημερίδα Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς έδειξε ότι το ποσοστό του Ολάντ έπεσε κατά 1% από τον προηγούμενο μήνα και βρίσκεται πλέον στο ίδιο επίπεδο με εκείνο της δημοτικότητας του πρωθυπουργού της κυβέρνησής του Ζαν-Μαρκ Ερό.

Η δυσαρέσκεια έναντι του Σοσιαλιστή πολιτικού είναι μεγαλύτερη στις τάξεις των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων (73%)· των εργατών (70%)· και των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα (66%), σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι οι αρνητικές κρίσεις για την οικονομική πολιτική επισκιάζουν την αίσθηση ότι επέδειξε ηγετικά χαρακτηριστικά στέλνοντας γαλλικά στρατεύματα τον περασμένο μήνα στο Μαλί για να βοηθήσει την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας να αντιμετωπίσει την επίθεση ισλαμιστών ανταρτών.

Οι άσχημες ειδήσεις κατατρύχουν την κυβέρνηση Ολάντ από τις αρχές της χρονιάς καθώς τα κλεισίματα εργοστασίων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, η ανεργία βρίσκεται κοντά στο 15% και το Ελεγκτικό Συνέδριο δημοσίευσε μια έκθεση η οποία κάνει λόγο περί χαλαρής διαχείρισης των δημοσίων πόρων.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανέφερε για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα ότι θεωρεί απίθανο να μειώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ ως τα τέλη του 2013, όπως ορίζουν οι στόχοι που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνωρίζοντας τη βασιμότητα των αμφιβολιών που εξέφραζαν οικονομολόγοι.

Ο επικεφαλής του ΕΛΣΥ Ντιντιέ Μιγκό δήλωσε ότι η απροθυμία των πολιτικών να περιστείλουν τις κρατικές χορηγήσεις τρέφει τον «εθισμό» στις δημόσιες δαπάνες, που είναι υψηλότερες στη Γαλλία ως ποσοστό επί του ΑΕΠ από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα εξαιρουμένης της Δανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε