Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε ένα μήνα η απόφαση για την έκδοση του Mr Wikileaks στη Σουηδία

Ο 39χρονος Αυστραλός, ο οποίος έχει εξοργίσει την Ουάσιγκτον δημοσιοποιώντας χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ, δηλώνει αθώος.

Ο συνιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ παρέστη σε μια ιδιαίτερα σύντομη διαδικασία σε δικαστήριο του Λονδίνου σήμερα Τρίτη στην οποία αποφασίστηκε ότι το αίτημα των Σουηδικών αρχών για την έκδοσή του, ώστε να ανακριθεί σχετικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης δύο γυναικών, θα εξεταστεί από τη Βρετανική δικαιοσύνη τον επόμενο μήνα, συγκεκριμένα την 7η και 8η Φεβρουαρίου.

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου παρόντος του Ασάντζ διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα.

Ο Ασάντζ είπε έξω από το δικαστήριο ότι η οργάνωσή του θα συνεχίσει να δημοσιοποιεί διαβαθμισμένα έγγραφα παρά τα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο WikiLeaks ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι σχεδιάζει να δώσει στην δημοσιότητα έγγραφα που τεκμηριώνουν «ανήθικες πρακτικές» σε μια μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ, που αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι η Bank of America.

«Η δουλειά μας στον WikiLeaks συνεχίζεται χωρίς διακοπή. . . επιταχύνουμε την δημοσίευση για θέματα που σχετίζονται με το Cablegate και άλλων υλικών», δήλωσε.

Τα έγγραφα «θα εμφανιστούν σύντομα μέσω των συνεργαζόμενων με εμάς εφημερίδων σε όλο τον κόσμο — μεγάλες και μικρές εφημερίδες καθώς και μέσω ορισμένων οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε