Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε κατ’ οίκον περιορισμό η σύζυγος του Λιου Σιαόμπο

Η σύζυγός του βραβευμένου με το Νόμπελ Ειρήνης για το 2010, Κινέζου αντιφρονούντα Λιου Σιαόμπο, συνελήφθη και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι της στο Πεκίνο.

Την ανακοίνωση έκανε ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής οργάνωσης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Freedom Now.

Την Παρασκευή η Λιου Σια είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο ότι η αστυνομία της είπε πως πρόκειται να την μεταφέρουν στην Τζιντσού, αλλά εκείνη φοβόταν ότι μπορεί να την θέσουν σε κατ’ οίκον περιορισμό σε άλλη περιοχή εκτός Πεκίνου.

Ο Λιου Σιαόμπο φυλακίστηκε για 11 χρόνια τον περασμένο Δεκέμβριο για ένα μανιφέστο που έγραψε το 2008 μαζί με άλλους κινέζους ακτιβιστές, με το οποίο ζητούσε ελευθερία λόγου και πολυκομματικές εκλογές. Η βράβευσή του με το Νόμπελ Ειρήνης 2010 είχε προκαλέσει την οργή της κινεζικής κυβέρνησης. Ο ίδιος αφιέρωσε το βραβείο του στα θύματα της Τιανανμέν, ανακοίνωσε η οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Κίνα, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ήλθε σε επαφή με τη Λιου Σια, μετά τη συνάντηση που είχε εκείνη με τον φυλακισμένο Σιαόμπο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε