Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λουιζιάνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λουιζιάνα

Αυξάνονται οι φόβοι για πλημμύρες απο τις έντονες βροχοπτώσεις που προκαλεί η τροπική καταιγίδα η οποία έφτασε στις ακτές της Λουϊζιάνας.

Ο Κυβερνήτης Μπόμπι Τζίνταλ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία, εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία για τον κίνδυνο πλημμυρών.

Η Λι, η οποία σχηματίστηκε στον Κόλπο του Μεξικού, έφθασε στις ακτές 80 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Λαφαγιέτ, με τους ανέμους της να πνέουν με ταχύτητα 75 χλμ την ώρα ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (National Hurricane Center, NHC), που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Το τελευταίο δελτίο του NHC στις 15:00 GMT, δείχνει ότι η Λι συνεχίζει να εξαπλώνεται σιγά-σιγά προς τα βορειοανατολικά, και θα πρέπει να κάνει μια στροφή προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του NHC το ύψος των βροχοπτώσεων αναμένεται έως το τέλος του μακρού αυτού Σαββατοκύριακου (η Δευτέρα, Ημέρα της Εργασίας στις ΗΠΑ, είναι αργία) να φθάσει τα 25-37εκατοστά σε μια περιοχή από το κεντρικό τμήμα των ακτών του Κόλπου του Μεξικού έως το Κεντάκι και το Τενεσί, με ανώτατο επίπεδο τα 50 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) έχει προειδοποιήσει κατά του κινδύνου πλημμυρών που προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, ιδιαίτερα στους αυτοκινητοδρόμους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε