Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας η Αλβανία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας η Αλβανία

Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένει η Αλβανία, όπου το βορειοανατολικό και βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

 Μάλιστα, έχει συσταθεί διυπουργικό επιτελείο υπό την ηγεσία του και για την αντιμετώπιση της κατάστασης κλήθηκε σε δράση ο στρατός.

Το ύψος του χιονιού στις συγκεκριμένες περιοχές κυμαίνεται από ενάμισι μέχρι και τρεισήμισι μέτρα, ενώ ο υδράργυρος έχει κάνει “βουτιά” στους -10 ως -17 βαθμούς Κελσίου.

Οι σκεπές των σπιτιών κινδυνεύουν από το βάρος του χιονιού, η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε πολλές περιοχές, ενώ τα τρόφιμα μειώνονται καθημερινά.

Ο αριθμός των αποκλεισμένων κατοίκων αγγίζει τις εκατό χιλιάδες, ενώ από τις αποκλεισμένες περιοχές, μέσω τηλεφώνου, φθάνουν προς τα ΜΜΕ εκκλήσεις για βοήθεια. Η βοήθεια, όμως, ακόμα και σε τρόφιμα είναι δύσκολο να μεταφερθεί στις περιοχές, όπου υπάρχει ανάγκη. Οι επιχειρήσεις από αέρος έχουν διακοπεί εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά κι επειδή δεν αποδείχθηκαν αποτελεσματικές.

Το έργο του στρατού, που έχει κληθεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάστασης, φαίνεται δύσκολο και οι ελπίδες εναποτίθενται μόνο στην υποχώρηση των καιρικών φαινομένων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε