Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής και η Ιταλία

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής και η Ιταλία
Οι υπηρεσίες ασφαλείας τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής υπό το φόβο επιθέσεων ισλαμιστών τρομοκρατών μετά την δολοφονία Μπιν Λάντεν.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης, αποφάσισε να ανεβάσει “στο κόκκινο” τα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη επιθέσεων ισλαμιστών τρομοκρατών υπό το φόβο τυχόν αντιποίνων για την δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
 
Πηγές της ιταλικής αστυνομίας αναφέρουν ότι “η επιφυλακή είναι ύψιστη, για να αποτραπούν τρομοκρατικές ενέργειες, που μπορεί να σχεδιάζονται από μεμονωμένες ομάδες, που συνδέονται, όμως, με το δίκτυο της Αλ Κάιντα”.
 
Τα μέτρα ασφαλείας αφορούν, φυσικά, το Βατικανό –όπως και κύριους τόπους λατρείας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας– το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, την βουλή και την γερουσία, αλλά και τις ξένες πρεσβείες που βρίσκονται στην Αιώνια Πόλη.
 
Το όλο “αντιτρομοκρατικό σχέδιο” αφορά άμεσα και τους εργαζόμενους στην δημοτική εταιρίας περισυλλογής απορριμμάτων της Ρώμης: τους ζητήθηκε να αδειάζουν τους κάδους συχνότερα απ’ ό,τι συνήθως και να ελέγχουν προσεκτικά το εσωτερικό τους, για να βεβαιώνονται ότι δεν έχει τοποθετηθεί, έστω και σε κάποια γωνία ή σε μη εμφανές σημείο, κάποιο ύποπτο αντικείμενο.
 
Οι αστυνομικές δυνάμεις που προστατεύουν σε μόνιμη βάση πολιτικούς και άτομα με υψηλά θεσμικά καθήκοντα, εντέλλονται να προχωρούν σε συνεχείς αλλαγές των διαδρομών που πραγματοποιούν καθημερινά με τα αυτοκίνητά τους, όταν συνοδεύουν τις διάφορες προσωπικότητες, από τις κατοικίες τους στο γραφείο και αντίστροφα.
 
Πρόκειται να χρησιμοποιηθούν δεκάδες ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για τον εντοπισμό τυχόν εκρηκτικών μηχανισμών. Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός τύπος “για την επιπλέον τους αυτή επαγγελματική προσφορά και κινητοποίηση, οι άνδρες και οι γυναίκες των καραμπινιέρων και της αστυνομίας, πρόκειται να λάβουν μια ελάχιστη οικονομική αναγνώριση: δεκατρία ευρώ ημερησίως”.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε