Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε κλοιό κακοκαιρίας πολλές χώρες

ΦΩΤΟ REUTERS

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ εξαιτίας χιονοθύελλας. Ενας νεκρός και στη Γαλλία.

Ένας άστεγος Πολωνός βρέθηκε νεκρός,πιθανόν από το κρύο, σε κεντρικό δρόμο της Μασαλίας. Την ίδια στιγμή τα θερμόμετρα στη Γαλλία καταγράφουν θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμα και τους -23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Βρετανία, έξι τρένα της Eurostar, με περισσότερους από 2.500 επιβάτες, παρέμειναν ακινητοποιημένα επί 16 ώρες, λόγω τεχνικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες. 
    
Αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες σε όλη την ήπειρο δίνουν μάχη για να μεταφέρουν τους επιβάτες, καθώς οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται.

Στην Πολωνία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν χάσει τη ζωή τους 47 άνθρωποι, εξαιτίας του ψύχους, στην πλειοψηφία τους άστεγοι. Η θερμοκρασία σε αρκετές περιπτώσεις έχει πέσει ακόμη και στους -18 βαθμούς Κελσίου.

Εντονες χιονοπτώσεις και πολικό ψύχος παρέλυσαν τα Βαλκάνια. Δεκάδες αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν σε δρόμους της Σερβίας και προβλήματα δημιουργήθηκαν στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στην Κροατία. Στη Βουλγαρία περισσότερες από 220 πόλεις και χωριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Από δέντρα που ξεριζώθηκαν διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και σε πολλά προάστια της Σόφιας. Στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, στην πόλη Ζλάτογκραντ, υπερχείλισε ένα φράγμα και πλημμύρισαν τα υπόγεια πολλών πολυκατοικιών.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σ΄ ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής του Αργυροκάστρου και καταβάλλονται προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών, καθώς πολλά χωριά εξακολουθούν να βρίσκονται στο σκοτάδι.

Προβλήματα υπάρχουν και στη Ρουμανία,όπου έχουν κλείσει αρκετοί δρόμοι με το χιόνι σε ορισμένες περιοχές να φθάνει σε ύψος τα διόμισι μέτρα, ενώ στη Μόσχα η θερμοκρασία ανέβηκε από τους -26 στους -15 βαθμούς.

Στη Γερμανία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία και ένας ακόμη στην Ιταλία.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο τις τελευταίες δύο μέρες, στις ΗΠΑ. Χάος προκλήθηκε όταν χιονοθύελλα χτύπησε την ανατολική πλευρά της χώρας και πολλές πολιτείες έμειναν στο σκοτάδι.

Το χιόνι ξεπερνά τους 60 πόντους και οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. Στη Βόρεια Καρολίνα και την Μασαχουσέτη οι πολίτες κάνουν λόγο για πρωτοφανή κακοκαιρία. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε