Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση 10 κρατούμενοι απεργοί πείνας

Σε κρίσιμη κατάσταση 10 κρατούμενοι απεργοί πείνας

Δέκα παλαιστίνιοι κρατούμενοι που πραγματοποιούν απεργία πείνας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον παλαιστίνιο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Εθνη.

Ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να ασχοληθεί με τους δέκα παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές που πραγματοποιούν απεργία πείνας και σύμφωνα με τον ίδιο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

“Η ζωή αρκετών παλαιστινίων κρατούμενων κάνουν απεργία πείνας εδώ και 59 ως 67 ημέρες κινδυνεύει”, τόνισε ο Ριάντ Μανσούρ σε επιστολή του προς τον πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν Αγκσίν Μεχτίγεφ που ασκεί την προεδρία του ΣΑ.

Ο Μανσούρ αναφέρει δέκα κρατούμενους στη φυλακή Ραμλέχ, που λόγω της κρίσιμης κατάστασής τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της φυλακής. Υπογραμμίζει πως δύο από αυτούς ο Μπιλάλ Ντιάμπ και ο Ταέρ Χαλάχλα κάνουν απεργία πείνας από τις 29 Φεβρουαρίου.

“Το Ισραήλ έχει την ευθύνη να προστατεύσει την υγεία των κρατουμένων” και το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει θα του υπενθυμίζει “τις νομικές υποχρεώσεις του για το θέμα αυτό”, προσθέτει ο παλαιστίνιος πρεσβευτής.

Τουλάχιστον το ένα τρίτο των περίπου 4.700 παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Διαβάστε

Το Ισραήλ επιστράτευσε έξι τάγματα λόγω “έντασης στα σύνορα με Αίγυπτο και Συρία”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε