Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας

Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Μέλες Ζενάουι, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Αιθιοπίας διέψευσε την πληροφορία αυτή.

“Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση”, ανέφερε μια διπλωματική πηγή. “Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά δεν έχει πεθάνει”, διευκρίνισε άλλη διπλωματική πηγή. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια τρίτη διπλωματική πηγή.

“Δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι καλά στην υγεία του”, δήλωσε ωστόσο στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αιθιοπικής κυβέρνησης Μπερεκέτ Σιμόν.

Ο Μέλες εισήχθη σε ένα από τα μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία των Βρυξελλών “ιδιωτικώς” και ο λόγος για τη νοσηλεία του καλύπτεται από το ιατρικό απόρρητο, διευκρίνισε ο ίδιος.

Εκπρόσωπος της πρεσβείας της Αιθιοπίας στις Βρυξέλλες δήλωσε παράλληλα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν έχει καμία πληροφορία πάνω στο ζήτημα αυτό.

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας δεν μετείχε σε σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης που είχε διοργανωθεί την περασμένη Κυριακή και τη Δευτέρα στη χώρα του, στην οποία βρίσκεται η έδρα της Ένωσης, αλλά οι αιθιοπικές αρχές δεν αιτιολόγησαν την απουσία του.

Επίσης η σύζυγος του Μέλες, Άζεμπ Μεσφίν, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου για την απουσία του συζύγου της, ενώ εκείνη συμμετείχε σε σύνοδο για τον αγώνα κατά του AIDS των πρώτων κυριών της Αφρικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης.

Σε ερώτηση που έκανε το πρακτορείο στις αρχές της εβδομάδας στην πρεσβεία της Αιθιοπίας στις Βρυξέλλες για τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Μέλες νοσηλεύεται στο Βέλγιο, αυτή απάντησε ότι “η πληροφορία αυτή είναι εσφαλμένη” και ότι υπάρχει “μια ομάδα συμφερόντων που περνάει το χρόνο της διαδίδοντας εσφαλμένες ιστορίες αυτού του είδους”.

Ο 57χρονος Μέλες Ζενάουι ηγείται της Αιθιοπίας για 21 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές στην Αιθιοπία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε