Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε νοσοκομείο εκτός φυλακής η Τιμοσένκο

   Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας έδωσε, σήμερα, την έγκρισή της, ώστε η κρατούμενη πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της χώρας, εκτός της φυλακής.

    “Ο γενικός εισαγγελέας Βίκτορ Πσόνκα (…) διέταξε τη σωφρονιστική υπηρεσία και το υπουργείο Υγείας να οργανώσουν τις εξετάσεις και τη θεραπεία της κρατούμενης Τιμοσένκο σε ειδικό ιατρικό κέντρο εκτός της φυλακής” που βρίσκεται στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές.

    Το νοσοκομείο θα επιλεγεί από το υπουργείο Υγείας, αλλά “θα πρέπει να βρίσκεται εντός της Ουκρανίας”.

    Η γερμανική κυβέρνηση διαπραγματευόταν με το Κίεβο για να νοσηλευτεί η Τιμοσένκο στη Γερμανία, αφότου Γερμανοί γιατροί, που την εξέτασαν στις αρχές Μαρτίου, έκριναν ότι είναι “σοβαρά άρρωστη”.

    Το υπουργείο Υγείας στο Κίεβο έχει προτείνει να εισαχθεί η πρώην πρωθυπουργός σε κλινική, που βρίσκεται στο Χάρκοβο και διαθέτει Τμήμα για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης.

    Η Τιμοσένκο ήταν εκ των ηγετών της “Πορτοκαλί Επανάστασης” του 2004 στην Ουκρανία.

    Τον Οκτώβριο ’11, καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών –“για κατάχρηση εξουσίας το 2009”, τη χρονική περίοδο που ήταν η πρωθυπουργός της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε