Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε παγοδρόμιο μετατράπηκε η Μόσχα

Η βροχή που πέφτει απο την Παρασκευή στην παγωμένη ρωσική πρωτεύουσα μετέτρεψε την πόλη σε ένα τεράστιο παγοδρόμιο…

Σε ένα γιγάντιο παγοδρόμιο έχει μετατραπεί η Μόσχα μετά απο μια άνευ προηγουμένου βροχόπτωση που έχει καταστήσει σχεδόν αδιάβατα τα πεζοδρόμια ενώ η δημαρχία καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

“Οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες στην πρωτεύουσα. Όταν η βροχή  πέφτει στο έδαφος, μετατρέπεται σε ένα στρώμα πάγου λόγω των θερμοκρασιών κάτω του μηδενός”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της δημαρχίας Ιγκόρ Περγκαμέντστσικ. Για την αντιμετώπιση αυτού του μετεωρολογικού φαινομένου, το δημαρχείο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αντιψυκτικά υλικά στα πεζοδρόμια και στις περιοχές με κατοικίες, εξήγησε.

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι σταγόνες της βροχής παγώνουν σε θερμοκρασίες από -4 βαθμούς Κελσίου και κάτω και δημιουργούν ένα στρώμα πάγου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Μόσχας.

“Ένα τέτοιο φαινόμενο σημειώνεται εν γένει μία φορά το χειμώνα, αλλά αυτήν τη φορά διαρκεί πάρα πολύ. Η βροχόπτωση σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός άρχισε χθες το βράδυ και θα συνεχιστεί”, δήλωσε ο διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Μόσχας Αλεξέι Λιακόφ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε