Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Σε πρεσβεία της Σ. Αραβίας η κόρη του Μπιν Λάντεν

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

 

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη…
ενημέρωσε τις ιρανικές αρχές ότι μία από τις κόρες του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, βρίσκεται στην πρεσβεία και θέλει να φύγει από το Ιράν, όπως ανακοίνωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.
Οι δηλώσεις του Μανουσέχρ Μοτακί έγιναν μία ημέρα αφότου η βρετανική εφημερίδα Τάιμς ανέφερε ότι ορισμένοι στενοί συγγενείς του Μπιν Λάντεν, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ζουν σε ένα μυστικό συγκρότημα στο Ιράν.
Μία από τις κόρες του Μπιν Λάντεν, η Ιμαν, δραπέτευσε πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας από τις σπάνιες εξόδους της από το συγκρότημα αυτό και κατάφερε να φτάσει στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ζει εκεί περιμένοντας να της παραχωρηθεί άδεια να φύγει από το Ιράν.
Ο 29χρονος Ομάρ Μπιν Λάντεν, ο τέταρτος γιος του Οσάμα, δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα πως τα αδέλφια του ζούσαν μέχρι που του τηλεφώνησαν τον Νοέμβριο. Του είπαν ότι έφυγαν από το Αφγανιστάν πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και περπάτησαν μέχρι τα σύνορα με το Ιράν. Τους μετέφεραν κατόπιν σε ένα περιτειχισμένο συγκρότημα όπου οι φύλακες τους είπαν ότι δεν επιτρεπόταν να φύγουν «για τη δική τους ασφάλεια». Έβγαιναν σπανίως για να κάνουν ψώνια και ζούσαν μια σχετικά φυσιολογική ζωή.
«Η ιρανική κυβέρνηση δεν ήξερε τι να κάνει με αυτή την ομάδα των ανθρώπων που κανείς δεν τους ήθελε και έτσι απλώς τους κράτησε σε ασφάλεια. Για αυτό τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη και ευχαριστούμε το Ιράν από τα βάθη της καρδιάς μας», πρόσθεσε ο Ομάρ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε