Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ τρόμαξαν ξανά τη Βουλγαρία

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ τρόμαξαν ξανά τη Βουλγαρία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τρόμαξε τους κατοίκους του βιομηχανικού κέντρου Πέρνικ δυτικά της Σόφιας.

Παρόλο που ήταν αρκετά μικρότερος σε σύγκριση με τα 5,8 Ρίχτερ της περασμένης εβδομάδας, ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 10:30 (τοπική ώρα) το πρωί, ανησύχησε τους κατοίκους της πόλης, πολλοί εκ των οποίων εγκατέλειψαν τα σπίτια και τον τόπο εργασίας τους.

Ο σεισμός έγινε αφορμή να διακοπούν και οι σημερινές εξετάσεις των απόφοιτων των γυμνασίων της πόλης, αφού τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί της Πέρνικ εκκενώθηκαν επειγόντως, με εντολή της δημάρχου Ροσίτσα Γιαννάκιεβα.

Μάλιστα, η κα Γιαννάκιεβα προσέφυγε σήμερα στην τοπική εισαγγελία κατά όσων κάνουν προγνώσεις για μελλοντικούς σεισμούς, με αφορμή τους ισχυρισμούς μίας «μάντισσας» που υποστηρίζει ότι αισθάνεται επικείμενους σεισμούς, επειδή προκαλούν, όπως λέει, πόνους σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, ονόματι Μάγια Ποπόβα, προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους της πόλης Πέρνικ, με αναφορά στην ιστοσελίδα της για «δυνητικό νέο σεισμό» τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου.

«Ούτε στη θεωρία ούτε στην πράξη μπορεί να υπάρχει κάποια σχέση του σεισμού στην Πέρνικ με εκείνον στην Ιταλία» δήλωσε, στο μεταξύ, σήμερα στη δημόσια τηλεόραση ο Εμίλ Μπότεφ, διευθυντής του αρμόδιου τμήματος σεισμολογίας του Γεωφυσικού ινστιτούτου της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το Βούλγαρο σεισμολόγο, οι μετασεισμικές δονήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον έναν μήνα μετά το μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο 25 χμ νοτιοδυτικά της Σόφιας.

Η δόνηση σήμερα το πρωί έγινε αντιληπτή και σε μερικά σημεία της Σόφιας, που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Video από τη στιγμή του σεισμού στη Βουλγαρία – 30 τραυματίες από τα 5,8 Ρίχτερ

Σε κατάσταση πανικού μετά τα 5,8R η Βουλγαρία – Καμία ανησυχία για το Κοζλοντούι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε