Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Σεισμός 5,3 στην Χιλή

REUTERS
Τον τρόμο έζησαν πάλι οι κάτοικοι της Χιλής και συγκεκριμένα της πρωτεύουσας Σαντιάγκο. Ξύπνησαν οι μνήμες του περσινού σεισμού των 8,8 Ρίχτερ.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο, το απόγευμα της Τετάρτης, όπως ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ερευνητικό Κέντρο των ΗΠΑ, αλλά δεν υπάρχουν μέχρι τώρα πληροφορίες για το αν προκλήθηκαν ζημιές.
 
Το επίκεντρο της δόνησης καταγράφηκε 72 χιλιόμετρα βόρειο-βορειοανατολικά του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του Βαλπαραίζο.
 
Το πρακτορείο Ρόιτερ μετέδωσε πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες που είπαν ότι, τα κτήρια σείστηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαντιάγκο, περίπου 120 χιλιόμετρα ανατολικά από το επίκεντρο της δόνησης. Το εστιακό της βάθος καταγράφηκε στα 24 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ερευνητικό Κέντρο των ΗΠΑ.
 
Οι περισσότεροι κάτοικοι τρομοκρατήθηκαν αφού πέρσι τον Φεβρουάριο ένας σεισμός 8,8 Ρίχτερ ισοπέδωσε πόλεις και χωριά σε έναν από τους πιο καταστροφικούς σεισμούς της χώρας.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε