Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός 6 Ρίχτερ με 4 τραυματίες στην Ταϊβάν

Σεισμός 6 Ρίχτερ με 4 τραυματίες στην Ταϊβάν

Ο ισχυρός σεισμός στην Ταϊβάν σημειώθηκε στις 10:03 τοπική ώρα (04:03 ώρα Ελλάδας), είχε μέγεθος 6,0 βαθμών και έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 48 χιλιόμετρα ανατολικά της περιοχής Νάντου, σε βάθος 20,7 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 Ρίχτερ. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊβάν ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμούς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ μια γυναίκα σοβαρότερα όταν έπεσε πάνω της τμήμα της οροφής του σπιτιού της, όπως έδειξε το τηλεοπτικό δίκτυο SET TV.

Από τον σεισμό προκλήθηκε επίσης πυρκαγιά.

Η κυκλοφορία του μετρό στην Ταϊπέι διακόπηκε και όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας της χώρας ακινητοποιήθηκαν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η κομητεία Νάντου ήταν τον Σεπτέμβριο του 1999 το επίκεντρο σεισμού 7,6 βαθμών που κόστισε τη ζωή σε 2.400 ανθρώπους. Πρόκειται για την χειρότερη φυσική καταστροφή στην πρόσφατη ιστορία της νησιωτικής χώρας.

Η Ταϊβάν βρίσκεται στην ένωση δύο τεκτονικών πλακών και συχνά πλήττεται από ισχυρούς σεισμούς. Στις αρχές Μαρτίου σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα Ταϊβάν χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρός σεισμός στη Γουατεμάλα

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σώοι οι 19 μεταλλωρύχοι που είχαν εγκλωβιστεί σε ορυχείο στην Πολωνία

Δύο χρόνια απο το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία – ΦΩΤΟ

Tουλάχιστον 20 τραυματίες από σεισμό 5,5R στην Κίνα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε