Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σεισμός στην Ιταλία: Οι εικόνες της καταστροφής – Ισοπεδωμένα σπίτια, φόβος και δυο νεκροί – Το θαύμα του μικρού Πασκουάλε

Σεισμός στην Ιταλία: Οι εικόνες της καταστροφής – Ισοπεδωμένα σπίτια, φόβος και δυο νεκροί – Το θαύμα του μικρού Πασκουάλε

– Η καταστροφή στο νησί Ίσκια έξω από τη Νάπολη μετά τον σεισμό των 4 Ρίχτερ
– Δυο ηλικιωμένοι καταπλακώθηκαν από συντρίμμια εκκλησίας και έχασαν τη ζωή τους
– Αγωνία για δυο μικρά αγόρια που παραμένουν εγκλωβισμένα στα συντρίμμια
– Σώθηκαν ο επτά μηνών αδερφός τους, η έγκυος μητέρα τους και ο πατέρας τους

Δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη ένας χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό του Αματρίτσε με τους σχεδόν 300 νεκρούς και η Ιταλία θρηνεί ξανά. Το βράδυ της 20:57 (τοπική ώρα) το βράδυ της Δευτέρας (21.08.2107) όταν η Γη σείστηκε.

Ο σεισμός με επίκεντρο το νησί Ίσκια έξω από τη Νάπολη ήταν 4 Ρίχτερ αλλά επιφανειακός. Και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές. Ο σεισμός έγινε πιο αισθητός στην βόρεια πλευρά του νησιού, όπου βρίσκονται οι περιοχές Κασαμίτσιολα και Λάκκο Αμένο.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι δυο νεκροί, 39 τραυματίες και 10 αγνοούμενοι. Νεκροί είναι δυο ηλικιωμένοι. Η Lina Cutaneo και ο Bruno Gulotta. Ζούσαν την Κασαμίτσιολα. Η άτυχη γυναίκα καταπλακώθηκε από τοίχο εκκλησίας που κατέρρευσε, ενώ ο ηλικιωμένος άνδρας σκοτώθηκε από την κατάρρευση καμπαναριού εκκλησίας σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Οι εικόνες της καταστροφής

Video από ελικόπτερο έχει καταγράψει την καταστροφή που έχει σημειωθεί στο νησί. Σπίτια ισοπεδωμένα, άνθρωποι στο δρόμο να αγωνιούν για την επόμενη μέρα.

Το ξημέρωμα αποκάλυψε την καταστροφή.

Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους αμέσως μετά το σεισμό.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, καθώς εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι ήταν διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, επίσης, ρωγμές δημιουργήθηκαν και σε τοίχο ξενοδοχείου, πάντα στο Λάκκο Αμένο της Ίσκια και οι τουρίστες έφυγαν αμέσως από το κτίριο.

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του νησιού, αποφάσισαν να περάσουν την νύχτα έξω από τα σπίτια και τα ξενοδοχεία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν νέες, ισχυρές δονήσεις.

Πολλοί από τους τουρίστες που βρίσκονταν στο νησί τρομοκρατήθηκαν και αποφάσισαν να φύγουν με το πρώτο πλοίο της γραμμής.

Ο επτά μηνών Πασκουάλε και τα αδέρφια του

Κεντρικό πρόσωπο της νέας καταστροφής που πλήττει την Ιταλία είναι ο επτά μηνών Πασκουάλ. Είναι ένα βρέφος επτά μηνών, που εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του σπιτιού του μαζί με τον πατέρα του και τα δυο μεγαλύτερα αδέρφια του.

Η έγκυος μητέρα του πρόλαβε να βγει όταν έγινε ο σεισμός. Μετά από προσπάθειες επτά ωρών, οι πυροσβέστες κατάφεραν να βγάζουν σώο το αγοράκι, όπως και τον πατέρα του. Ο Πασκουάλε και η μαμά του μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Δείτε τη στιγμή της διάσωσης του Πασκουάλε και του πατέρα του

Στα συντρίμμια του σπιτιού παραμένουν εγκλωβισμένα τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας: ο 4χρονος Τσίρο και ο 6χρονος Ματίας. Το ευτυχές είναι πως οι διασώστες έχουν επαφή με τα δυο αγόρια.

«Σώσαμε τον αδερφό σας» τους είπαν για να τους δώσουν ελπίδα. τους δίνουν νερό και μιλούν μαζί τους, ενώ μετακινούν προσεκτικά τα συντρίμμια, με τα χέρια, για να μην τραυματίσουν τα δυο παιδιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και corriere.it
Φωτογραφίες: Reuters, ANSA / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις