Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Αντιδράσεις για το σκίτσο του Charlie Hebdo – «Αηδιαστικό όπως πάντα»

Σεισμός στην Τουρκία: Αντιδράσεις για το σκίτσο του Charlie Hebdo – «Αηδιαστικό όπως πάντα»
Φωτογραφία Reuters

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο το σκίτσο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo για τους φονικούς σεισμούς, με σχόλιο «δεν χρειάζεται να στείλεις τανκς» όπου απεικονίζει κατεστραμμένα κτήρια.

Ο σεισμός στην Τουρκία έχει σκοτώσει συνολικά περισσότερους από 6.500 ανθρώπους στη χώρα αλλά και στη Συρία, την ώρα που το Charlie Hebdo σχολιάζει την επικαιρότητα με το νέο του σκίτσο, που απεικονίζει κατεστραμμένα κτήρια από τις απανωτές σεισμικές δονήσεις.

Στο σκίτσο του Charlie Hebdo αναγράφεται ο υπέρτιτλος «Σεισμός στην Τουρκία» και από κάτω το ειρωνικό σχόλιο «δεν χρειάζεται να στείλεις τανκς», υπονοώντας βέβαια ότι κάτω από τα συντρίμμια του κτηρίου υπάρχουν νεκροί άνθρωποι.

Το σκίτσο του Charlie Hebdo για τον σεισμό στην Τουρκία:

 

«Το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, που και στο παρελθόν δημοσίευσε γελοιογραφίες που προσβάλλαν τις πεποιθήσεις των μουσουλμάνων, αστειεύεται με τους σεισμούς που κατέστρεψαν 10 επαρχίες της Τουρκίας και χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στη γελοιογραφία που δημοσίευσε το περιοδικό σχεδιάζονταν ερειπωμένα κτίρια με το σχόλιο: ‘Δεν χρειάζεται να στείλεις τανκς’» αναφέρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.

Το ίδιο σκίτσο καταδίκασε με σχόλιό του και ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τον Λίβανο, ο Σερντάρ Κιλίτς, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «είναι αηδιαστικό όπως πάντα. Θα μπορούσα να κάνω ένα μακροσκελές και συναισθηματικό σχόλιο, αλλά θεώρησα ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου και ενέργειας, δεδομένου ότι προφανώς έχετε χάσει όλες τις αξίες που συνθέτουν έναν άνθρωπο και ως εκ τούτου δεν θα καταλαβαίνατε ούτε μια λέξη από αυτό».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις