Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Σεισμός στο Μεξικό: Συγκλονιστικές εικόνες – Γλιτώνουν τελευταία στιγμή [vid]

Μεξικό

Σοκαριστικές εικόνες μετά τον ισχυρό σεισμό 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό. Εκατοντάδες νεκροί από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Σε βίντεο από τα όσα συνέβαιναν μετά τον μεγάλο σεισμό φαίνονται πολίτες να τρέχουν για να γλιτώσουν. Ορισμένοι καταφέρνουν να ξεφύγουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ενώ τρέχουν και απομακρύνονται φαίνονται κτίρια να καταρρέουν και τζαμαρίες και συντρίμμια να πέφτουν δίπλα τους. Οι εικόνες μετά τον μεγάλο σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που ισοπέδωσε κτίρια και στοίχισε τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων είναι συγκλονιστικές.

Η κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την πόλη του Μεξικό, ελευθερώνοντας πόρους από τα ταμεία έκτακτης ανάγκης. Ο πρόεδρος Enrique Pena Nieto διέταξε όλα τα νοσοκομεία να ανοίξουν και να περιθάλψουν τους τραυματίες από τον μεγάλο σεισμό.

Οι ομάδες διάσωσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Nieta, έχουν προταρχικό στόχο να εντοπίσουν και να σώσουν εγκλωβισμένους από τα συντρίμμια.

«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να σώσουμε ανθρώπους που βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι και να δώσουμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σεισμός στο Μεξικό: Στήριξη από Τραμπ

Ο ισχυρός σεισμός χτύπησε το Μεξικό λίγες ώρες μόνο μετά τη διεξαγωγή ασκήσεων έκτακτης ανάγκης. Με αφορμή την επέτειο του καταστροφικού σεισμού που είχε σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στο Μεξικό το 1985.

Εκατοντάδες έντρομοι κάτοικοι φαίνονται να βγαίνουν στους δρόμους για να ξεφύγουν από τον καταστροφικό σεισμό. «Φοβάμαι τόσο πολύ. Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Είναι ο ίδιος εφιάλτης όπως το 1985», δήλωσε η 52χρονη Georgina Sanchez.

Ο μεγάλος σεισμός έρχεται λίγες μέρες μετά τον σεισμό 8,1 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα με τουλάχιστον 98 νεκρούς. «Ο Θεός να ευλογεί τους ανθρώπους στην πόλη του Μεξικό. Είμαστε μαζί σας και θα είμαστε εκεί για εσάς», δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres. Εξέφρασε τη λύπη του για τους νεκρούς και τις καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό στο Μεξικό. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην κυβέρνηση και τον λαό του Μεξικό και ευχύθηκε περαστικά στους τραυματίες.

https://www.youtube.com/watch?v=wTkGNbzGEMg

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις