Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Σέρνουν” το Costa Allegra μέχρι τις Σευχέλλες! – Πετούν τρόφιμα στους επιβάτες από ελικόπτερο

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι μηχανές του και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, αναμένεται να φτάσει στο Μαχέ των Σεϊχελών το πρωί της Πέμπτης–περίπου στις 06:30 ώρα Ελλάδας.

“Το Costa Allegra αναμένεται στο Μαχέ στις 05H30, ώρα Ιταλίας”, δήλωσε ο Κόζιμο Νικάστρο στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης Sky TG24.

Αρχικά το πλοίο θα έφτανε, με την βοήθεια ρυμουλκών, ως το νησί Ντερός, αλλά η πλοιοκτήτρια εταιρία αποφάσισε τελικά τη ρυμούλκησή του ως το Μαχέ, το μεγαλύτερο νησί των Σεϊχελών.

Σύμφωνα με την Costa Crociere, ένα ελικόπτερο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το κρουαζιερόπλοιο και προμηθεύει τους επιβαίνοντες με τρόφιμα, ηλεκτρικούς φακούς και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Το πλοίο, μήκους 188 μέτρων, είχε αναχωρήσει το Σάββατο από τη Μαδαγασκάρη με 636 επιβάτες–25 διαφορετικές εθνικότητες, οι περισσότεροι Ιταλοί, Γάλλοι και Αυστριακοί–και 413 μέλη πληρώματος. Προορισμός του ήταν οι Σεϊχέλες, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Αμέσως μετά θα περνούσε από το Ομάν και θα έφτανε στην Αίγυπτο.

Συνολικά στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται δώδεκα παιδιά, τα τέσσερα μικρότερα των τριών ετών.

Το Costa Allegra ανήκει στην ίδια εταιρία με το Costa Concordia που προσάραξε τον Ιανουάριο κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε