Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Σερβία: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Σερβία: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Ο αντιπρόεδρος της σέρβικης κυβέρνησης και ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σερβίας (SDPS), Ρασίμ Λιάγιτς, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκυρηχθούν πρόωρες εκλογές.

 Όπως δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, η εμπειρία του τον έχει διδάξει ότι η προκήρυξη εκλογών είναι πάντα πιθανή στη Σερβία, ακόμη κι όταν δεν την περιμένειες.  Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η προοπτική αυτή δεν συζητήθηκε ούτε στο πλαίσιο της κυβέρνησης ούτε μεταξύ των μελών του κυβερνώντος συνασπισμού.

“Φυσικά και το σκέφτομαι αυτό. Ένα κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία και άρα και στο κοινοβούλιο θα πρέπει πάντα να γνωρίζει ότι μπορούν να διεξαχθούν εκλογές ανά πάσα στιγμή” υπογράμμισε ο κ. Λιάγιτς.

Η Σερβία βρίσκεται σε σταυροδρόμι και όλοι στην κυβέρνηση συμφωνούν πάνω σε πολλά σημαντικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του διαλόγου στις Βρυξέλλες, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της ανάγκης οικονομικής ανάκαμψης, σημείωσε.

Αυτό, όπως είπε, δεν αποκλείει, ωστόσο, την πιθανότητα να βρεθεί αντιμέτωπος ο κυβερνών συνασπισμός με πολλά ζητήματα και να επιλέξει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε