Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σφαγή 25μελούς οικογένειας σε χωριό του Ιράκ

Σφαγή 25μελούς οικογένειας σε χωριό του Ιράκ

25 μέλη της ίδιας οικογένειας σφαγιάστηκαν το πρωί σε χωριό του Ιράκ.

Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία,οι ένοπλοι που φορούσαν στρατιωτικές στολές αφού εισέβαλαν στα σπίτια και έδεσαν τα θύματά τους τα πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Πηγή της ασφάλειας ανέφερε ότι 10 με 15 ένοπλοι με τέσσερα ανοικτά φορτηγά αυτοκίνητα τους σκότωσαν επειδή ανήκαν στη σουνιτική πολιτοφυλακή Sahwa που το 2006 εστράφη εναντίον του δικτύου της Αλ Κάϊντα στο Ιράκ. Μία άλλη πηγή ανέφερε ότι τα θύματα,μεταξύ των οποίων γυναικόπαιδα,ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. 

“Οι ένοπλοι που φορούσαν στολές έφθασαν με αυτοκίνητα που έμοιαζα με αυτά που χρησιμοποιεί ο στρατός και άρχισαν να βάλλουν εναντίον τριών σπιτιών στο χωριό Σούφια στη περιοχή Ρασίντ νότια της ιρακινής πρωτεύουσας ,σουνιτικός μουσουλμανικός θύλακος,σκοτώνοντας 25 άτομα μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες”,ανέφερε νωρίτερα αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών. 

Τα περίπου 94.000 μέλη της Sahwa είναι στη πλειοψηφία τους πρώην αντάρτες σουνίτες,που συνεργάζονται με τον αμερικανικό στρατό και ενισχύονται οικονομικά για να πολεμούν την Αλ Κάϊντα. Δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 από ηγέτες σουνιτικών φυλών της επαρχίας Ανμπάρ και μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου του 2009 τον έλεγχό της είχε η ιρακινή κυβέρνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε