Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σφαγή στη Συρία – Πάνω απο 250 νεκροί

Σφαγή στη Συρία – Πάνω απο 250 νεκροί

Λουτρό αίματος στην πόλη Χομς την οποία σφυροκόπησαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Πάνω από 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι συριακές δυνάμεις σφυροκόπησαν την πόλη Χομς, υποστήριξαν ακτιβιστές, μερικές ώρες προτού το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συζητήσει το σχέδιο Απόφασης που υποστηρίζει, χωρίς να αναφέρεται ρητά σε αυτό, το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου που καλεί τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία.



Διαβάστε στο Οnalert.gr

Το καθεστώς της Δαμασκού διέψευσε ότι ο συριακός στρατός σφυροκόπησε πολλές συνοικίες της πόλης Χομς. Ο  πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος αντιμετωπίζει μια λαϊκή εξέγερση εναντίον του που διαρκεί 11 μήνες, πρόκειται να ανατραπεί, αλλά η διαδικασία μπορεί να είναι «μακρά και αιματηρή» καθώς έχει τη στήριξη του Ιράν, υποστήριξε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Συνεδρίου του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Αγιαλόν είπε ότι η υποστήριξη που διαθέτει ο Άσαντ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ίσως παρατείνει την εξουσία του.

Δεν αναφέρθηκε σε κάποια χώρα ονομαστικά, ωστόσο ήταν προφανές ότι αναφερόταν στη Ρωσία και στην Κίνα.

«Ο Άσαντ δεν αντιμετωπίζει δυστυχώς καμιά πραγματική πρόκληση από την διεθνή κοινότητα καθώς η υπόθεσή του έχει απαγορευτεί να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας εξαιτίας κάποιων μελών του ΣΑ, και επειδή συνεχίζει να λαμβάνει υλική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη από τους Αγιατολάδες στο Ιράν και της Χεζμπολάχ», είπε ο Αγιαλόν.

«Έτσι, έχοντας αυτούς τους δύο πολιτικούς πόρους στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στρατιωτικούς πόρους στο Ιράν, δυστυχώς μπορεί να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα παρότι έχασε τη νομιμότητά του και κάποια στιγμή τελικά θα πέσει, αλλά μπορεί να είναι μια μακρόχρονη και αιματηρή διαδικασία».

Ο Αγιαλόν πρόσθεσε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να παρέχει όπλα στη Συρία διότι αυτό θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ρωσική εφημερίδα ανέφερε την 23η Ιανουαρίου πως η Ρωσία συνήψε μια σύμβαση με τη Συρία για την πώληση περίπου 40 εκπαιδευτικών αεροσκαφών έναντι περίπου μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων παρά τις εντεινόμενες επικρίσεις διεθνώς για το εμπόριο όπλων με προορισμό τη χώρα αυτή.

Διαβάστε επίσης

Σύροι επιτέθηκαν στην πρεσβεία τους στην Αθήνα

Οργή για το μακελειό στη Συρία- Επεισόδια σε Βρετανία, Γερμανία και ΗΠΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε