Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σφαγή συμμοριών σε φυλακή του Μεξικού

ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών στην φυλακή Αποδάκα, έξω από τη βιομηχανική πόλη Μοντερέι.

Τα θύματα ξυλοκοπήθηκαν, μαχαιρώθηκαν και λιθοβολήθηκαν όταν ξέσπασε η σύγκρουση είπε ο Χόρχε Δομένε, εκπρόσωπος της πολιτειακής κυβέρνησης στη Νουέβο Λεόν για ζητήματα ασφάλειας.

Στη φυλακή του Μοντερέι, περίπου 225 χλμ. από τα σύνορα με το Τέξας, κρατούνται μέλη του καρτέλ του Κόλπου και του καρτέλ Zetas. Δεν είναι σαφές εάν η σύγκρουση έγινε ανάμεσα σε μέλη αυτών των δύο συμμοριών, διευκρίνισε ο Δομένε.

«Ελπίζουμε ότι μόλις οι σοροί αναγνωριστούν, θα είμαστε σε θέση να πούμε ποιος ευθύνεται για την επίθεση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Η κατάσταση στη φυλακή τέθηκε υπό τον πλήρη έλεγχο των αρχών περίπου στις 06:00 τοπική ώρα [14:00 ώρα Ελλάδας] και άρχισε έρευνα λίγο αργότερα», είπε ο Δομένε.

Στο Μεξικό, οι κρατούμενοι -που κατηγορούνται για ομοσπονδιακά αδικήματα που σχετίζονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών- κρατούνται σχεδόν πάντα στους ίδιους χώρους με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου, τα ξεσπάσματα βίας είναι συχνά.

Σε άλλη σύγκρουση ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών τον Ιανουάριο σε φυλακή στο βόρειο Μεξικό, είχαν σκοτωθεί 31 έγκλειστοι και 13 είχαν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τα μεξικανικά ΜΜΕ περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια βίας στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια, αφότου ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν εξαπέλυσε τον λεγόμενο πόλεμο των ναρκωτικών με τη συμμετοχή του στρατού.

Στη φυλακή Αποδάκα, η οποία έχει ονομαστική χωρητικότητα 1.500 κρατουμένων, βρίσκονταν έγκλειστοι περίπου 3.000 άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτη τραγωδία σε φυλακή της Ονδούρας – 350 κρατούμενοι απανθρακώθηκαν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε