Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σφαγή του ΝΑΤΟ στη Σύρτη καταγγέλλει το καθεστώς Καντάφι

151 νεκρούς άφησαν πίσω τους αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ και βομβαρδισμοί με πυροβολικό από τις δυνάμεις του νέου καθεστώτος στη Σύρτη σύμφωνα με συνεργάτη του Καντάφι.

Ο Μούσα Ιμπραήμ, εκπρόσωπος του Μουαμάρ Καντάφι δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Reuters ότι το κυριότερο νοσοκομείο στην πόλη αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη σε εφόδια, ενώ η ηλεκτροδότησή του έχει διακοπεί.

«151 άμαχοι σκοτώθηκαν μέσα στα σπίτια τους από ρουκέτες Γκραντ και άλλα βλήματα», δήλωσε ο Ιμπραήμ. «Το νοσοκομείο της πόλης σταμάτησε να λειτουργεί τελείως. Ασθενείς πέθαναν διότι απλά δεν μπορούσε να γίνει τίποτε για να τους βοηθήσουν».

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ παραδέχτηκε ότι δυνάμεις του έχουν πλήξει τη Σύρτη τις τελευταίες 48 ώρες, αλλά ο σημαντικότερος στόχος ήταν ένα κέντρο διοίκησης του Καντάφι «ξεκάθαρα στρατιωτικός στόχος», όπως είπε, το οποίο οι δυνάμεις του Καντάφι το χρησιμοποιούσαν για να συντονίζουν και να υποστηρίζουν επιχειρήσεις εναντίον αμάχων».

Στο μεταξύ χθες η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Καντάφι είχε αποθηκεύσει μη επεξεργασμένο ουράνιο κοντά στη Σέμπχα, αφού το CNN μετέδωσε πως δυνάμεις του νέου καθεστώτος ανακάλυψαν μια τοποθεσία του στρατού όπου βρισκόταν αποθηκευμένο ραδιενεργό υλικό.

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει πως μη επεξεργασμένο ουράνιο βρισκόταν αποθηκευμένο σε ένα εργαστήριο έρευνας στην Τατζούρα, κοντά στην Τρίπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από αντεπίθεση κανταφικών στη Λιβύη

Ο Καντάφι «επανεμφανίστηκε» – Τον είδαν στη νότια Λιβύη;

Στα χέρια των ανταρτών στρατηγός του Καντάφι

Σκληρές μάχες σε Σύρτη και Μπάνι Ουαλίντ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε