Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών στη Λωρίδα της Γάζας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες στην Παλαιστίνη από ανταλλαγή πυρών

 

Τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά σε ανταλλαγές πυρών σήμερα το πρωί μεταξύ ανδρών της παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ (Ιερός Πόλεμος) και του ισραηλινού στρατού στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.
 
Επίσης δύο Παλαιστίνοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που είναι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης.
Η περιοχή όπου σημειώθηκαν οι συγκρούσεις, εντός του τομέα Κισουφίμ, κοντά στο τείχος ασφαλείας ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ έχει αποκλειστεί.
 
Οι ανταλλαγές πυρών ήταν “σφοδρές”, ανακοίνωσαν οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ που έκανε λόγο για “τραυματίες” στις τάξεις των “σιωνιστικών ειδικών δυνάμεων”, όπως τονίζουν στην προκήρυξή τους. Σύμφωνα με τις Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, οι ισραηλινοί στρατιώτες προσπάθησαν να εισχωρήσουν στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Μπουρτζ που βρίσκεται στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.
 
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε τουλάχιστον τέσσερις παλαιστίνιους “ύποπτους” που προσέγγιζαν το τείχος ασφαλείας και οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους.
Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά και εντόπισαν τουλάχιστον τέσσερις “τρομοκράτες”, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού, διευκρινίζοντας ότι κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε στις ανταλλαγές πυρών.
 
Ελικόπτερο του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησε περιπολία στην περιοχή, ενώ πυρά από άρματα μάχης ερρίφθησαν στο σημείο των συγκρούσεων.
 
Ο στρατός ανέπτυξε άρματα μάχης, θωρακισμένα οχήματα στην περιοχή κατά μήκος της μεθορίου μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ, σε ισραηλινό έδαφος, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Στον ίδιο τομέα, στο πέρασμα Κισουφίμ, σφοδρές συγκρούσεις είχαν προκαλέσει το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στις αρχές Απριλίου, δύο ισραηλινών στρατιωτών και δύο ανδρών του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε