Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σιγά, μη… γλίτωναν από τη Μέρκελ οι Ιταλοί ψηφοφόροι!

Σιγά, μη… γλίτωναν από τη Μέρκελ οι Ιταλοί ψηφοφόροι!

Έπαθε και μάλλον έμαθε η Άγκελα Μέρκελ, η οποία φέρεται να έχει διαφορετική τακτική εν όψει των ιταλικών εκλογών και να αβαντάρει… διακριτικά τον Μάριο Μόντι.

Η Γερμανίδα καγκελάριος την είχε… πατήσει, όταν στήριζε ανοιχτά το Νικολά Σαρκοζί, κάτι που φαίνεται ότι ενόχλησε τον γαλλικό λαό που δεν ακολούθησε τις… υποδείξεις της και ψήφισε τον Φρανσουά Ολάντ. Έτσι στην περίπτωση του Μόντι επέλεξε να κινηθεί “υπογείως”.

Στη σημερινή συνάντηση που είχε σήμερα στο Βερολίνο με τον Ιταλό πρωθυπουργό, η Μέρκελ θέλησε να τον παρουσιάσει ως σκληρό διαπραγματευτή που προωθεί τα συμφέροντα της χώρας του, τονίζοντας ότι: “Η Ιταλία και η Γερμανία είναι αμφότεροι καθαροί χρηματοδότες, έχουμε κοινά συμφέροντα. Αλλά φυσικά αυτές οι συνομιλίες δεν θα είναι εύκολες και μπορούμε να περιμένουμε ότι η Ιταλία θα προωθήσει τα συμφέροντά της”.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την αισιοδοξία της για συμφωνία σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι στο θέμα του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ, θα είμαστε επιτυχείς, ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία”, δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόντι: “Χωρίς εμένα, θα καίγατε δέντρα για να ζεσταθείτε όπως οι Έλληνες”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε