Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σίλβιο Μπερλουσκόνι, the Godfather! Στο μικροσκόπιο οι σχέσεις με τη Μαφία

Σίλβιο Μπερλουσκόνι Μαφία
Φωτογραφία Reuters

Είχε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχέσεις με τη Μαφία; Και πολύ περισσότερο ήταν εκείνος που έδωσε εντολή να μαφιόζικα χτυπήματα;

Αυτό ψάχνει η εισαγγελία της Φλωρεντίας. Και κάπως έτσι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι πάλι εδώ, να μας… εκπλήσσει κάθε φορά και περισσότερο. Αυτή τη φορά δεν είναι ροζ σκάνδαλο και μπούγκα μπούνγκα πάρτι αλλά η σχέση του με την ίδια τη Μαφία.

Οι εισαγγελικές αρχές κάνουν έρευνα σε βάρος του πρώην προέδρου της Ιταλίας για τυχόν ανάμειξή του, ως εντολοδότη, στην υπόθεση των μαφιόζικων βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν το 1992 και 1993 στην Ιταλία.

Τον “καίει” ο… κοριός

Η έρευνα βασίζεται σε ηχογραφημένο σε διάλογο του μαφιόζου Τζουσέπε Γκραβιάνο με ναπολιτάνο συγκρατούμενό του. Κατά την διάρκειά του το μέλος της σιτσιλιάνικης Κόζα Νόστρα μεταξύ των άλλων ακούγεται να λέει: «ήθελε να κατέβει, αλλά την περίοδο εκείνη υπήρχαν ακόμα οι γέροι. Και μου είπε: “θα χρειαζόταν κάτι το ωραίο”».

Ο ιταλικός Τύπος γράφει ότι οι φράσεις αυτές μπορεί να αναφέρονται, σύμφωνα με τους δικαστικούς, στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στη θέλησή του να κατέβει στην πολιτική αρένα, όπως και στις βομβιστικές επιθέσεις που η μαφία οργάνωσε πριν είκοσι πέντε χρόνια στην Ρώμη, στην Φλωρεντία και στο Μιλάνο.

Στη συνέχεια της συνομιλίας του τον συγκρατούμενό του, ο Γκραβιάνο προσθέτει: «μετά μου έτυχε μια αναποδιά, με συνέλαβαν. Και αρχίζεις να με μαχαιρώνεις. Για ποιο λόγο; Για τα λεφτά, επειδή σου έχουν μείνει τα λεφτά».

Αρνείται τα πάντα ο Μπερλοουσκόνι

Ο δικηγόρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε ότι «πρόκειται για αβάσιμους και συκοφαντικούς υπαινιγμούς από την στιγμή που ο πελάτης μου δεν είχε ποτέ του ούτε άμεσες αλλά ούτε και έμμεσες επαφές με τον Γκραβιάνο».

Η εισαγγελία της Φλωρεντίας στο παρελθόν διεξήγαγε άλλες δυο φορές έρευνα σε βάρος του Ιταλού επιχειρηματία και πρώην πρωθυπουργού για την ίδια υπόθεση. Τότε, δεν τον παρέπεμψε σε δίκη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις