Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σήμα κινδύνου από την Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία

Σήμα κινδύνου από την Κομισιόν για την κυπριακή οικονομία

Η Κομισιόν εκτιμά ότι οποιοδήποτε «σοκ» στον τραπεζικό τομέα θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Η μεγάλη έκθεση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου στην Ελλάδα δημιουργεί περισσότερες δυσκολίες στην οικονομία της χώρας, ωθώντας την σε συρρίκνωση φέτος, αναφέρει στην έκθεσή της για τη χώρα η Κομισιόν. Η Επιτροπή αναμένει επαναφορά της κυπριακής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης το 2013.

Η Επιτροπή συγκαταλέγει στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή κυβέρνηση τον στόχο μείωσης του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού καθώς και την ολοκλήρωση των σχεδίων ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της χώρας.

«Η επιδείνωση των προοπτικών ανάπτυξης, μαζί με την αύξηση της ανεργίας, το μεγάλο έλλειμμα και τις νέες προκλήσεις που απορρέουν από την ‘έκθεση των χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας στην Ελλάδα αυξάνουν τους αρνητικούς κινδύνους που συνδέονται με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές, δημιουργώντας μεγαλύτερες δυσκολίες για την οικονομία της Κύπρου», αναφέρει στην έκθεσή της η Κομισιόν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής η κυπριακή οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0,8% το 2012 για να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2013 (0,3%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανήσυχος ο Ρομπάι και για την κυπριακή οικονομία – Κόσμος

«Καλύτερη κι από σχέδιο Μάρσαλ η στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα» – Οικονομία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε