Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σημαντικό πρόβλημα στην ασφάλεια με τον κινητήρα στο A380

Σημαντικό πρόβλημα στην ασφάλεια με τον κινητήρα στο A380
Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στην ασφάλεια με τον κινητήρα της Rolls Royce στο αεροσκάφος Α380 εντοπίστηκε, σύμφωνα με αυστραλούς ερευνητές.

Η σοβαρή βλάβη που παρουσίασε εν ώρα πτήσης κινητήρας της Rolls Royce σε ένα Airbus A380 της εταιρία Qantas το Νοέμβριο προκλήθηκε από την τριβή ενός εξαρτήματος που είχε τοποθετηθεί λάθος στο τοίχωμα εσωτερικής επιφάνειας ενός σωλήνα, ανακοίνωσαν σήμερα αυστραλοί ερευνητές, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ελαττωματική κατασκευή.
 
“Αυτό το σημαντικό πρόβλημα ασφάλειας στον κινητήρα μπορεί να οδηγήσει σε “μια καταστροφική βλάβη”, υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Γραφείο για την Ασφάλεια των Μεταφορών της Αυστραλίας.
 
Ένα εξάρτημα που είχε τοποθετηθεί λάθος στο εσωτερικό τοίχωμα ενός σωλήνα προκάλεσε μικρά ρήγματα, διαρροή και τελικά πυρκαγιά που εξηγεί την βλάβη του κινητήρα, επισημαίνει το Γραφείο.
 
Η λάθος τοποθέτηση του εξαρτήματος μπορεί να οδηγήσει “σε μια πιθανή καταστροφική βλάβη εξαιτίας της πυρκαγιάς”, προσθέτουν οι ερευνητές.
 
Το Γραφείο ζήτησε από την Rolls Royce να “αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα ασφάλειας επειγόντως και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων των αεροσκαφών που διαθέτουν κινητήρες Trent 900 της Rolls-Royce”.
 
Η Qantas ανακοίνωσε πως θα εξετάσει εκ νέου τους κινητήρες των αεροσκαφών της, τονίζοντας παράλληλα πως τα μέτρα αυτά είναι προληπτικά και δεν υπάρχει “άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων”.
 
“Οι επιθεωρήσεις θα αρχίσουν σήμερα το απόγευμα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση,
 
“Η Qantas δεν είναι σε θέση να γνωρίσει αυτή την στιγμή αν οι επιθεωρήσεις (των αεροσκαφών) θα έχουν επιπτώσεις στις διεθνείς της πτήσεις, αλλά αν κριθεί αναγκαίο θα προχωρήσει σε αντικαταστάσεις”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας.
 
Η αεροπορική εταιρία ακινητοποίησε τον στόλο των Α380 που διαθέτει μετά την βλάβη που σημειώθηκε σε αεροπλάνο της εν ώρα πτήσης, στις 4 Νοεμβρίου. Ο πιλότος του αεροσκάφους πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Σιγκαπούρη.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε