Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Σήμερα η απόφαση της δίκη για την επίθεση στο Μουμπάι

Ο μονάδικος επιζήσαν δράστης της επίθεσης. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο μονάδικος επιζήσαν δράστης της επίθεσης. ΦΩΤΟ REUTERS

 Ινδικό δικαστήριο θα εκδώσει σήμερα την ετυμηγορία του στη δίκη του πακιστανού, ο οποίος είναι ο μοναδικός επιζήσας δράστης των πολύνεκρων επιθέσεων που σημειώθηκαν το 2008 στο Μουμπάι.

 

Ο Μοχάμεντ Αζμάλ Κασάμπ αντιμετωπίζει 86 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονίες και κήρυξη πολέμου στην Ινδία και αν κριθεί ένοχος ενδέχεται να του επιβληθεί η εσχάτη των ποινών.
 
Ο Κασάμπ εμφανίζεται σε βίντεο να περπατάει στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μουμπάι κρατώντας ένα αυτόματο τουφέκι AK-47 και με ένα σακίδιο στην πλάτη, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.
 
Στον κατάμεστο σιδηροδρομικό σταθμό σκοτώθηκαν περίπου 60 άνθρωποι.
 
Ο Κασάμπ, ο οποίος τραυματίστηκε από την αστυνομία και συνελήφθη κατά την πρώτη νύχτα των επιθέσεων, ομολόγησε αρχικά τη συμμετοχή του στις επιθέσεις και στη συνέχεια είπε ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης.
 
Τουλάχιστον 166 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ξένοι και αρκετά μέλη της επιχειρηματικής ινδικής ελίτ, σκοτώθηκαν από δέκα πακιστανούς ενόπλους, στις επιθέσεις στο Μουμπάι που διήρκεσαν τρεις μέρες και σημειώθηκαν σε κομβικά σημεία της πόλης, όπως δύο πολυτελή ξενοδοχεία και ένα Εβραϊκό Κέντρο.
 
Η Ινδία έχει απαγγείλει κατηγορίες εναντίον 38 ανθρώπων για συμμετοχή στις επιθέσεις, εκ των οποίων οι περισσότεροι ζουν στο Πακιστάν.
 
Η ετυμηγορία αναμένεται λίγες μόλις ημέρες μετά από τις συνομιλίες των πρωθυπουργών της Ινδίας και του Πακιστάν στο Μπουτάν, κατά τις οποίες οι δύο πρωθυπουργοί ζήτησαν από τους αξιωματούχους τους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε