Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Σήμερα θάβουν τον Καντάφι σε μυστική τοποθεσία στην έρημο

ΦΩΤΟ REUTERS

Μόνο τέσσερις άνθρωποι θα παραβρεθούν στην τελετή και σύμφωνα με το France 24, θα ορκιστούν στο Κοράνι ότι δε θα αποκαλύψουν το μέρος της ταφής!

Το μακάβριο σίριαλ με τη σορό του Μουαμάρ Καντάφι λαμβάνει οριστικά τέλος. Σήμερα, ο πρώην ηγέτης της Λιβύης και ο γιος του Μουατασίμ θα ταφούν σε μυστική τοποθεσία στην έρημο.

Τον εξευτέλισαν, τον βασάνισαν, τον εκδικήθηκαν, τον εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, τον κράτησαν για μέρες σε ψυγείο όπου διατηρούνται… λαχανικά, τον έκαναν θέαμα για να τον δει ο κόσμος νεκρό και σήμερα τον θάβουν. Για τους Λίβυους αντάρτες, ο Μουαμάρ Καντάφι είχε το θάνατο που του άξιζε. Για άλλους, ο Συνταγματάρχης κατάφερε ακριβώς αυτό που ήθελε: να πεθάνει στο έδαφος της Λιβύης και να έχει μαρτυρικό θάνατο.

Η τελετή ταφής του Καντάφι και του γιου του θα είναι απλή και θα γίνει παρουσία μουσουλμάνων κληρικών, σε μυστική τοποθεσία στη λιβυκή έρημο, είπε αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στο πρακτορείο Reuters.

«Η ταφή του θα είναι απλή και θα παρίστανται σεΐχηδες. Θα γίνει σε άγνωστη τοποθεσία στην έρημο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η αποσύνθεση της σορού του Καντάφι έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο που δεν επιτρέπει περαιτέρω διατήρηση του πτώματος.

Η φυλή στην οποία ανήκε ο Καντάφι, ζήτασε τη σορό του για να τη θάψει παραδοσιακά. Αλλά η νέα κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το αίτημα. «Καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί για να πάρει τη σορό του η φυλή του», προσέθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο Σάιφ αλ Ισλάμ, ο οποίος διαφεύγει, βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Λιβύης με το Νίγηρα και την Αλγερία και προγραμματίζει να εγκαταλείψει τη χώρα χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο, σύμφωνα με αξιωματούχο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

«Βρίσκεται στο τρίγωνο με το Νίγηρα και την Αλγερία. Βρίσκεται νότια του Γατ, της περιοχής Γατ. Του έχουν δώσει πλαστό λιβυκό διαβατήριο από την περιοχή του Μουρζούκ», είπε επίσης στο Reuters.

Ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Καντάφι Αμπντουλάχ αλ Σενούσι εμπλέκεται στην συνωμοσία για τη διαφυγή του Μουτάσιμ, προσέθεσε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας: «Στο νότο, εντοπίστηκαν επικοινωνίες Thuraya (δορυφορική τηλεπικοινωνία). Ο Αμπντουλάχ Σενούσι βρισκόταν στα σύνορα σε αυτήν την περιοχή για να διοργανώσει την έξοδό του. Το ίδιο μας πληροφόρησε και γειτονική πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγαλείο φρίκης! Σοδόμισαν με μαχαίρι τον Καντάφι πριν τον σκοτώσουν

Ποιός απάντησε στο κινητό του Καντάφι την ώρα που ξεψυχούσε – Τι είπε στην κόρη του

Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό του Καντάφι

“Είμαι υπερήφανη για τον άνδρα μου” λέει η Σαφία Καντάφι

Το τελευταίο τσιγάρο για τον γιο του Καντάφι – Δείτε βίντεο

Έβαλε τα γέλια η Χίλαρι όταν έμαθε το θάνατο του Καντάφι – Δείτε το video

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε