Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σκάνδαλο μεγατόνων στα καλλιστεία για τη Μις Αμερική

Μις Αμερική καλλιστεία
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Μπορεί όλοι να φαντάζονταν πως ο κόσμος της “ομορφιάς” είναι στην πραγματικότητα “άσχημος” αλλά αυτή τη φορά αποτυπώνεται σε μερικά e-mail. Στα λόγια εκείνων που διοργάνωναν τα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Αμερική.

Τα e-mail της ντροπής ήρθαν στο φως πριν από μερικές μέρες και προκαλούν σάλο. Και παραιτήσεις. Γιατί τα όσα έγραψαν για τις γυναίκες που είχαν κερδίσει τον τίτλο στα καλλιστεία για τη Μις Αμερική είναι πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία. Ύβρεις, κατάρες και πολλά άλλα που θα έκαναν και τον πιο αθυρόστομο να “κοκκινίσει” από ντροπή.

Χυδαίες αναφορές σε γυναίκες που είχαν στεφθεί Miss America. Σχόλια για τη σεξουαλική τους ζωή. Τα e-mail έφερε στο φως δημοσίευμα της Huffington Post. Και αποκαλύπτεται πόσο διαβολικά πλασμένος και πόσο βρώμικος είναι αυτό που ονομάζουμε “χώρος της ομορφιάς”.

Πλακίτσα και χυδαιότητες για τις Μις Αμερική

Κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου είναι ο Σαμ Χάσκελ, διευθύνων σύμβουλος του Miss America Organization. Ο άνθρωπος δηλαδή που διοργάνωνε τα καλλιστεία.

Τον Αύγουστο του 2014, ο Χάσκελ έστειλε ένα e-mail στον Λούις Φρίντμαν, τον άνθρωπο που έγραφε τα κείμενα για τα καλλιστεία. Ήθελε να του ζητήσει να κάνει μια αλλαγή. Ποια ήταν αυτή; Να μην αποκαλούνται οι πρώην νικήτριες «παντοτινές Μις Αμερική».

Ο Σαμ Χάσκελ

Έγραφε ο Χάσκελ: «Η Σάρον κι εγώ αποφασίσαμε ότι όταν αναφερόμαστε σε μια γυναίκα που κάποτε είχε βγει Μις Αμερική, δεν θα την αποκαλούμε πλέον “Παντοτινή Μις Αμερική”. Σε παρακαλώ άλλαξε το κείμενο για να αποκαλούνται Πρώην Μις Αμερική».

Και ο Φρίντμαν απάντησε: «Άλλαξα ήδη το “Παντοτινή” με το “μ@@@@α”. Σου κάνει;». Η απάντηση του Χάσκελ δεν άργησε να απαντήσει. Και βρήκε τη χυδαιότητα του σεναριογράφου πολύ αστεία. «Τέλειο… χαχαχα» έγραψε.

Ο Χάσκελ ανέλαβε τα ηνία του οργανισμού για τα καλλιστεία το 2005. Έως τότε εργαζόταν στο πρακτορείο μοντέλων William Morris Agency. Θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους μάνατζερ μοντέλων στον κόσμο.

Εύχονταν να πεθάνει η Μις Αμερική 1998

Στο στόχαστρο του Χάσκελ μπήκε, μεταξύ άλλων, η Kate Shindle, που αναδείχθηκε Μις Αμερική το 1998. Όταν το 2014 εξέδωσε βιβλίο το οποίο άφηνε αιχμές για το γεγονός πως ο Χάσκελ πήρε αμοιβή 500.000 δολάρια ενώ ο Οργανισμός είχε… μπει μέσα, η Shindle έγινε “κόκκινο πανί”.

Η Kate Shindle (με το άσπρο φόρεμα) – Φωτογραφία EPA

Δεν ήταν η μόνη που θα έμπαινε στη “μαύρη λίστα” του Χάσκελ.

Τον Δεκέμβριο του 2014, ο Φρίντμαν έστειλε e-mail στον Χάσκελ για να τον συλλυπηθεί για το θάνατο της πρώην Μις Αμερική Mary Ann Mobley. Το τίτλος του μηνύματος ήταν σοκαριστικός: «Θα έπρεπε να είναι η Kate Shindle».

Και ο Χάσκελ το βρήκε… ξεκαρδιστικό. «Σε ευχαριστώ πολύ κόουτς. Ακόμη και μέσα στη λύπη μου με κάνεις να γελάω. Σ’ αγαπώ και σε εκτιμώ».

«Είμαστε οι μόνοι που δεν την π@@@@@με;»

Και φυσικά δεν έλειπαν τα σχόλια για τη σεξουαλική ζωή των εστεμμένων γυναικών. Τον Αύγουστο του ’14 ο Χάσκελ λαμβάνει ένα e-mail σχετικά με σχόλια για τη σεξουαλική ζωή της Μάλορι Χάγκαν, Μις Αμερική του 2013.

Η Μάλορι Χάγκαν – Φωτογραφία EPA

«Ούτε μια μέρα δεν περνάει που να μη μαθαίνω μια άσχημη ιστορία για τη Μάλορι» έγραψε στον Φρίντμαν. Ο δεύτερος του απάντησε και στο τέλος είχε ένα υστερόγραφο. «Είμαστε οι μοναδικοί τέσσερις που δεν έχουν γαμ@@ει τη Μάλορι;». Και η απάντηση του Χάσκελ ήταν «φαίνεται πως είμαστε οι μοναδικοί».

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Είχε κι άλλες χυδαιότητες να γράψει. Υποστήριξε ότι μια γνωστή του, του αποκάλυψε πως «η Μάλορι ξελόγιασε τον γιο της σε ένα πάρτι στη Νέα Υόρκη μια εβδομάδα πριν παραδώσει το στέμμα της. Μου είπε ότι τη βάραινε και ήθελε να μου το πεί. Της είπα ότι ο γιός της πρέπει να κάνει εξετάσεις αίματος γιατί έχουμε χάσει το μέτρημα με τον αριθμό των ανδρών που “κοιμήθηκε” (σ.σ. η Χάγκαν)».

Παραιτήσεις

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις, ήρθαν και οι παραιτήσεις. Ο πρώτος που υπέβαλε παραίτηση ήταν ο Σαμ Χάσκελ, διευθύνων σύμβουλος του Miss America Organization.

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι θα κάνει άμεσα δεκτή την παραίτησή του. Εκτός από τον Χάσκελ, την πόρτα της εξόδου είδαν η πρόεδρος Λιν Γουέιντνερ και δύο ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη.

Με πληροφορίες από Huffington Post και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις