Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Σκάνδαλο στην Ευρωβουλή: Πολυτελής εκδρομή της οικογένειας Ρομπέι με λιμουζίνες της Ε.Ε!

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι. ΦΩΤΟ REUTERS
Στο στόχαστρο ευρωβουλευτών βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, καθώς χρησιμοποίησε την υπηρεσιακή λιμουζίνα ως “ταξί” για τις μετακινήσεις της οικογένειάς του σε ταξιδιωτικό προορισμό.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου παραδέχτηκαν στη βρετανική εφημερίδα “Ντέιλι Τέλεγκραφ” ότι τον Αύγουστο ο κύριος Ρομπέι χρησιμοποίησε τρεις λιμουζίνες S- Class Mercedes μαζί με τους σοφέρ (της βελγικής εταιρείας Belgian Limo). Στα πολυτελή υπηρεσιακά οχήματα, προσθέτουν, επέβαιναν η σύζυγός του, τέσσερα παιδιά τους, δύο γυναίκες των παιδιών τους και δύο εγγόνια.
 
Ο Βρετανός “εθνικιστής” ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φαρέιτζ άστραψε και βρόντηξε δηλώνοντας πως “είναι εξωφρενικό” και ότι “ο κύριος Ρομπέι πλανάται για τη σπουδαιότητα του αξιώματός του”.
 
Αλλά και ο Βρετανός συντηρητικός ευρωβουλευτής Μάρτιν Κάλαλαν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, υποστηρίζοντας πως η ασυνήθιστη χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων δικαιολογείται μόνο για λόγους ασφαλείας. Συνεργάτες του Ρομπέι δεν έκαναν καμία αναφορά στο ταξίδι αναψυχής της οικογένειάς του, τόνισαν όμως ότι η χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων έγινε καθαρά για λόγους ασφαλείας, συγκρίνοντας μάλιστα την ασφάλεια της οικογένειας του προέδρου της ΕΕ με αυτή του Μπαράκ Ομπάμα.
 
Επεσήμαναν ακόμα πως το κόστος του ταξιδιού της οικογένειάς του, μέχρι και το τελευταίο ευρώ, κατεβλήθη από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΕ. Εκπρόσωπος του ευρωκοινοβουλίου άφησε ακάλυπτο τον κύριο Ρομπέι δηλώνοντας ότι η χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων για αγορές ή μετακινήσεις της οικογένειας σε θέρετρα αναψυχής δεν επιτρέπεται.
 
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα μετέφεραν την οικογένεια του κύριου Ρομπέι έως τη Γαλλία για να προλάβουν μία πτήση, με προορισμό πιθανότατα την Καραϊβική. Αλλά και όταν επέστρεψαν, τους περίμενε η υπηρεσιακή λιμουζίνα για να τους μεταφέρει από το Παρίσι στις Βρυξέλλες (το κόστος της μεταφοράς υπολογίζεται σε 4.548 ευρώ, σύμφωνα με την “Ντέιλι Τέλεγκραφ”).
 
Η οικία του προέδρου της ΕΕ απέχει λίγα λεπτά από την πόλη Γκαρ ντι Μιντί, όπου υπάρχουν τακτικά δρομολόγια με υπερταχείες που συνδέουν το Παρίσι με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
 
Οι υπερταχείες θεωρούνται ασφαλείς για τις μετακινήσεις Ευρωπαίων αρχηγών κρατών.
 
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προτιμά το Eurostar για να ταξιδέψει από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες, κάτι που θα μπορούσε να πράξει και ο πρόεδρος της ΕΕ, σχολιάζουν ευρωβουλευτές.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 63χρονος Ρομπέι, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, αμείβεται καλύτερα και από τον πρόεδρο Ομπάμα (οι ετήσιες αποδοχές του πλανητάρχη ανέρχονται σε 136 χιλιάδες ευρώ και του Ρομπέι σε 299 χιλιάδες ευρώ). Μπλόγκερ και συγγραφέας έξι βιβλίων, ο Ρομπέι είναι γνωστός στο Βέλγιο και ως “ο ποιητής”.
 
Δύο από τα ποιήματά του έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί στην εφημερίδα “Wall Street Journal”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε