Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Σκάνδαλο στην “Ιταλία των Αξιών”

Σκάνδαλο στην “Ιταλία των Αξιών”

Για προσωπικές αγορές και ταξίδια ξοδεύοντας δημόσιο χρήμα, κατηγορούνται τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι του κόμματος «Ιταλία των Αξιών», στη Λιγουρία.

Οι κατηγορίες των εισαγγελέων της Γένοβας εναντίον τεσσάρων πρώην περιφερειακών συμβούλων της Λιγουρίας, αφορούν τη χρήση δημόσιων κονδυλίων που καταβάλλονταν στα κόμματα του περιφερειακού συμβουλίου, για προσωπικές ανάγκες, στις οποίες συγκαταλέγονται η αγορά γυναικείων εσώρουχων και τροφής για κατοικίδια ζώα.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι τέσσερις ιθύνοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης της βορειοδυτικής Ιταλίας, την εποχή που φέρονται να διέπραξαν το συγκεκριμένο αδίκημα, ανήκαν στο κόμμα του πρώην εισαγγελέα, Αντόνιο Ντι Πιέτρο, «Ιταλία των Αξιών», που έθετε, ανέκαθεν, το θέμα της διαφάνειας και της εντιμότητας, ως απόλυτη προτεραιότητα.

Εκτός από τα προαναφερθέντα έξοδα, στη λίστα αγορών με χρήματα των φορολογουμένων, συμπεριλαμβάνονται και γραβάτες, ταξίδια, χριστουγεννιάτικα δώρα, ακριβά γαλλικά κρασιά. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που διέρρευσαν στον Τύπο, τα εν λόγω «τρελά έξοδα», ανέρχονται σε τουλάχιστο 130.000 ευρώ.

Ο ίδιος ο κ. Ντι Πιέτρο, δήλωσε ότι, αν οι κατηγορίες επιβεβαιωθούν, το κόμμα του μπορεί να ζητήσει αποζημίωση από τους εν λόγω τέσσερις πρώην περιφερειακούς συμβούλους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε