Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σκάνδαλο στην Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας

Σκάνδαλο στην Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας
Ένα σκάνδαλο πλήττει την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας. Έρχονται παραιτήσεις λένε τα ΜΜΕ.
 

 

Μια θυγατρική εταιρία της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας κατηγορείται ότι πλήρωσε (δωροδόκησε) Βιετναμέζους αξιωματούχους, προκειμένου να πάνε στην Κεντρική Αμερική και να πείσουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τζάβεζ, να επιλέξει μία αυστραλιανή εταιρία για την εκτύπωση των χαρτονομισμάτων της. Πρόκειται για την εταιρία Securency International, που έχει την πατέντα εκτύπωσης χαρτονομισμάτων με υλικό πολυμερές (polymer).
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, η Securency International κατηγορείται ότι προκειμένου να κερδίσει δημόσια συμβόλαια σε χώρες της Ασίας και της Ευρώπης (η εταιρία εκτός των άλλων εκτυπώνει και χαρτονομίσματα), δωροδοκούσε στελέχη δημοσίων υπηρεσιών και σε κάποιες περιπτώσεις τους πρόσφερε και… ιερόδουλες.
 
Μεταξύ αυτών που κατά καιρούς είχε πλησιάσει ήταν και ο Σαντάμ Χουσεϊν. Τις καταγγελίες θα ερευνήσει ειδική επιτροπή της αυστραλιανής Γερουσίας, ενώ δεν αποκλείεται να ασκήσει διώξεις και η αστυνομία. Μάλιστα σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας σύντομα θα έρθουν και οι πρώτες παραιτήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε